ثبت بازخورد
- دیجیاتو
- علمی
- نجوم و فضا
علمی امروز در فضا: جرارد کویپر ماه اورانوس، میراندا را کشف کرد
میراندا کوچکترین و درونیترین ماهواره از پنج ماهواره دور اورانوس است که توسط جرارد کویپر کشف شد.
نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹
در دیجیاتو ثبتنام کنید
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
عضویت در دیجیاتو
تازههای تکنولوژی
- معرفی و دانلود بهترین بازیهای زامبی اندروید و آیفون ۷ ساعت قبل
- نتیجه مطالعه کسپرسکی: ۵۵ درصد کارمندان متا، هوش مصنوعی را تهدیدی برای شغل خود میدانند ۸ ساعت قبل
- چتبات بینگ هم عصبانی میشود: اگر به آسیبپذیری بات اشاره کنید، به دروغگویی و شایعه پراکنی متهم میشوید! ۱۰ ساعت قبل
- سامسونگ احتمالاً اواخر ۲۰۲۳ گلکسی S23 FE را معرفی میکند ۱۱ ساعت قبل
- مدیرعامل سابق گوگل: استفاده از هوش مصنوعی در جنگ، تأثیری مشابه سلاح هستهای خواهد داشت ۱۲ ساعت قبل
۱۶ فوریه ۱۹۴۸، ستارهشناس هلندی- آمریکایی جرارد کویپر، میراندا، قمر اورانوس را کشف کرد. این پنجمین قمر کشفشده در اورانوس بود، اما ستارهشناسان تاکنون ۲۷ قمر را یافتهاند.
جرارد کویپر چگونه میراندا را کشف کرد؟
هنگامی که کویپر برای اولینبار میراندا را مشاهده کرد، در رصدخانه مک دونالد در تگزاس بود و در آنجا از تلسکوپ ۸۲ اینچی اتو استروو برای رصد استفاده کرد. دو هفته بعد، او توانست تأیید کند چیزی که دیده بود، قمری بود که بهدور اورانوس میچرخید. حرکت قمر بهدور اورانوس در ۱ مارس ۱۹۴۸ تأیید شد.
کویپر نام ماه را میراندا بهنام شخصیتی در نمایشنامه «طوفان» شکسپیر انتخاب کرد. زیرا چهار قمر اورانوس؛ آریل، آمبریل، تیتانیا و اوبرون که قبلاً کشف شده بودند، همگی بهنام شخصیتهای شکسپیر یا الکساندر پوپ نامگذاری شده بودند.
قمرهای قبلی بهطور خاص به نام پریان نامگذاری شده بودند، درحالیکه شخصیت میراندا یک انسان بود. پس از آن، ماهوارههای کشفشده اورانوس به نام شخصیتهای شکسپیر و پوپ، پری یا غیر پری، نامگذاری شدند. این ماه نیز اورانوس V نامگذاری شده است.
میراندا
میراندا کوچکترین و درونیترین ماهواره از پنج ماهواره دور اورانوس است. با تنها ۴۷۰ کیلومتر قطر، میراندا یکی از کوچکترین اجرام از نزدیک مشاهدهشده در منظومهشمسی است.
تنها تصاویر نزدیک میراندا از کاوشگر وویجر- ۲ است که در ژانویه ۱۹۸۶ قمر را در طول پرواز با اورانوس مشاهده کرد. در طول پرواز، نیمکره جنوبی این ماه بهسمت خورشید بود، بنابراین فقط آن قسمت مورد مطالعه قرار گرفت.
میراندا احتمالاً از یک دیسک برافزایشی که مدت کوتاهی پس از شکلگیری سیاره را احاطه کرده، شکل گرفته است. مانند سایر قمرهای بزرگ، این ماه احتمالاً با یک هسته داخلی سنگی که توسط گوشتهای از یخ احاطه شده، متمایز است.
سطح میراندا بهشکل عجیبی درحال تغییر است. دلیل چنین تغییراتی در این قمر احتمالاً کشش گرانشی اورانوس است، نتیجه انقباض و انبساط دائمی این سیاره روی قمر باعث گرمشدن و بههمریختگی آن میشود. در بخش درونی قمر آنچنان انقباض و انبساطی شکل میگیرد که انرژی قابلتوجهی تولید میشود. این گردش و تغییر دائمی در پوسته یخی میراندا چیزی شبیه گدازههای درونی زمین نیز ایجاد میکند. برای شناخت بیشتر این قمر نیاز است تا بتوانیم در آینده مأموریت اکتشافی در آن انجام دهیم تا به آنچه در نیمکره دیگرش رخ میدهد نیز آگاهی پیدا کنیم.
اکتشافات و دستاوردهای دیگر جرارد کویپر
جرارد پتر کویپر ستارهشناس هلندی- آمریکایی است که نام کمربند کویپر از وی گرفته شده است. کویپر دو ماهواره طبیعی سیارات در منظومهشمسی را کشف کرد، یعنی قمر اورانوس میراندا و قمر نپتون نرید. علاوهبراین، او دیاکسید کربن را در اتمسفر مریخ و وجود یک اتمسفر حاوی متان بر فراز ماه زحل، تیتان، را در سال ۱۹۴۴ کشف کرد.
کویپر بیشتر دوران کاری خود را در دانشگاه شیکاگو گذراند، اما در سال ۱۹۶۰ به توسان، آریزونا نقل مکان کرد تا آزمایشگاه قمری و سیارهای را در دانشگاه آریزونا تأسیس کند. اور تا پایان عمرش بهعنوان مدیر آزمایشگاه خدمت کرد و چندین ستاره دوتایی را نیز کشف کرد. کویپر در دهه ۱۹۶۰، به شناسایی مکانهای فرود روی ماه برای برنامه آپولو کمک کرد.
space اخترشناسی
مقالات و اخبار مرتبط
- سیاره مشتری با عبور از زحل، حالا رسماً بیشترین تعداد قمر را در منظومه شمسی دارد
- اعداد نامرئی زیباترین بخش هر تصویر خیرهکننده هستند
- ملاقات تلسکوپ فضایی جیمز وب با ۷ سیاره جذاب تراپیست-۱
- دیدار با شگفتیها: مهمترین تصاویر جیمز وب در سال ۲۰۲۲
- یخچالهای طبیعی گرینلند ۱۰۰ برابر سریعتر از پیشبینیها درحال ذوبشدن هستند
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی
پیشنهادهای دیجیاتو
- تصویر روز ناسا: ابرهای صدفی بر فراز لاپلند
- نامهنگاری برای دریافت «اینترنت باز»؛ درخواستهایی مغایر با قانون اساسی
- مدیرعامل دیجیکالا تغییر میکند
- بررسی سامسونگ گلکسی تب S8 اولترا؛ بهترین و بزرگترین تبلت اندرویدی
ورود به حساب کاربری
ساخت حساب کاربری
فراموشی رمز عبور