تحقیق جدید: چاقی در میان‌سالی با تغییر شکل نورون‌های مغز مرتبط است

ثبت بازخورد

  • دیجیاتو
  • سلامت
  • علمی

سلامت تحقیق جدید: چاقی در میان‌سالی با تغییر شکل نورون‌های مغز مرتبط است

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که شکل نورون‌ها و نحوه تغییر آنها با افزایش سن ممکن است با چاقی مرتبط باشد.

صبا سلوکی نوشته شده توسط صبا سلوکی | ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

تازه‌های تکنولوژی
  • «مصطفی سیدحسینی» مدیرعامل تپسی شد؛ با کارنامه فعالیت او بیشتر آشنا شوید ۲۲ دقیقه قبل
  • ربات انسان‌نما مجهز به ChatGPT حین کار صحبت می‌کند و برای انجام کارها دلیل می‌آورد [تماشا کنید] ۱ ساعت قبل
  • نسخه ویندوز شبکه اجتماعی «اینستاگرام تردز» منتشر شد ۲ ساعت قبل
  • کاویار از آیفون ۱۵ پرو ۸۰۰۰ دلاری با طراحی ویژن پرو رونمایی کرد ۴ ساعت قبل
  • ایلان ماسک برنامه یک مجری معروف در شبکه اجتماعی ایکس را لغو کرد ۵ ساعت قبل

تحقیقات جدید نشان می‌دهد تغییر شکل در ساختار خاصی از نورون‌ها تأثیر قابل توجهی بر چاقی در موش‌ها دارد. محققان بر این باورند که این یافته به انسان نیز تعمیم خواهد یافت و می‌تواند به ما کمک کند روزی با چاقی در میان‌سالی خودمان مبارزه کنیم.

ارتباط چاقی و میان‌سالی

محققان دانشگاه ناگویا، اوزاکا و سایر موسسات در ژاپن مطالعه را روی جوندگان انجام دادند تا ببینند چگونه شکل نورون‌ها و نحوه تغییر آنها با افزایش سن ممکن است با چاقی مرتبط باشد. آنها بر روی پروتئینی به نام ملانوکورتین ۴ (MC4R) تمرکز کردند. این پروتئین یک انتقال‌دهنده شیمیایی در مغز است که زمانی که بدن کالری دریافتی بیش از حد را حس می‌کند، مصرف غذا را سرکوب می‌‌کند.

 در میان‌سالی

آنها دریافتند که MC4R در ساختارهای آنتن مانند، معروف به «مژک‌های اولیه» در چندین گروه از نورون‌ها در ناحیه هیپوتالاموس مغز تجمع می‌یابد. MC4R در این ساختارها با یک سیگنال پرخوری که توسط هورمون‌هایی به نام ملانوکورتین ارسال می‌شود، فعال می‌شود.

دانشمندان با برخورداری از این اطلاعات، سعی کردند ببینند که آیا ساختار مژک در موش‌های جوان نسبت به مسن‌تر تغییر کرده است یا خیر، و اگر چنین است، آیا این می‌تواند دلیل افزایش وزن با سن باشد؟

مطمئناً، مژک‌های MC4R در موش‌های میانسال (۶ ماهه) نسبت به برادران کوچک‌ترشان (۹ هفته) کمی کوتاه‌تر بودند. این تفاوت مربوط به متابولیسم کندتر و توانایی چربی‌سوزی در جوندگان مسن‌تر است.

«کازوهیرو ناکامورا» از دانشکده پزشکی دانشگاه ناگویا و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «ما معتقدیم که مکانیسم مشابهی در انسان نیز وجود دارد. امیدواریم یافته‌های ما به یک درمان اساسی برای چاقی منجر شود.»

آزمایش روی موش‌ها

با نگاهی دقیق تر به MC4R، محققان گروهی از موش‌ها را در رژیم غذایی استاندارد قرار دادند تا خط پایه‌ای از کوچک شدن‌ مژک‌ها با افزایش سن ایجاد شود. سپس دو گروه دیگر را تحت رژیم غذایی پرچرب یا رژیم غذایی محدود قرار دادند.

آنها دریافتند موش‌هایی که از وعده‌های غذایی پرچرب لذت می‌بردند، مژک‌های MC4R خود را با افزایش سن سریع‌تر کوچک می‌کردند، درحالی‌که موش‌هایی که رژیم‌های غذایی محدود داشتند، تغییرات مژک‌هایشان آهسته‌تر بود.

با نگاهی متفاوت به وضعیت، این تیم همچنین از نظر ژنتیکی مژک‌های کوتاه شده‌ MC4R را در موش‌های جوان دستکاری کردند. این امر باعث شد جوندگان بیشتر غذا بخورند، متابولیسم آنها کاهش یابد و وزن اضافه کنند. در نتیجه ارتباط بین مژک‌های کوتاه MC4R و چاقی تقویت می‌شود.

در جست‌و‌جوی درمان چاقی میان‌سالی

درنهایت، محققان نحوه عملکرد هورمونی به نام لپتین را نیز در موش‌های آزمایشگاهی بررسی کردند. لپتین هورمونی است که به تنظیم اشتها کمک می‌کند. حساسیت به لپتین در رابطه با چاقی در بسیاری از مطالعات مورد بررسی قرار گرفته‌ است، از جمله آنزیمی در سلول‌های چربی که می‌تواند حساسیت آن‌ها به هورمون را تغییر دهد و منجر به کاهش وزن سریع شود.

در این مطالعه، موش‌های با مژک‌های کوتاه شده‌، هیچ اثر کاهش اشتهایی را توسط لپتین مشاهده نکردند.

«مانامی اویا» نویسنده اول این مطالعه گفت: «این پدیده مقاومت به لپتین نامیده‌ می‌شود و اغلب در بیماران چاق نیز مشاهده می‌شود. مقاومت به لپتین یک مانع برای درمان چاقی است، اما علت آن مدت‌ها ناشناخته باقی مانده است. در بیماران چاق، بافت چربی لپتین بیش از حد ترشح می‌شود که باعث فعالیت مزمن ملانوکورتین می‌شود. مطالعه ما نشان می‌دهد که مقاومت به لپتین ممکن است کوتاه شدن مژک‌های MC4R+ مرتبط با افزایش سن در میان‌سالی را افزایش دهد. بدین ترتیب حیوانات در یک مارپیچ رو به پایین قرار می‌گیرند که در آن ملانوکورتین بی‌اثر می‌شود و خطر ابتلا به چاقی را افزایش می‌دهد.»

البته، مطالعات بیشتری موردنیاز خواهد بود تا ببینیم آیا این یافته‌ها در نمونه‌های انسانی نیز صادق است یا خیر. درحال حاضر، ناکامورا توصیه‌های نه چندان جالبی را که متخصصان برای کاهش وزن برای دهه‌ها گفته‌اند تکرار می‌کند: مراقب آنچه می‌خورید باشید.

او گفت: «عادات غذایی متعادل می‌تواند مژک‌های MC4R را به اندازه کافی حفظ کند تا سیستم ضد چاقی مغز را حتی با افزایش سن در وضعیت خوبی نگه دارد.»

چاقی

مقالات و اخبار مرتبط
  • نتیجه یک مطالعه: چاقی عملکرد طبیعی کبد را مختل می‌کند
  • سازمان جهانی بهداشت: تعداد افراد چاق در جهان از مرز یک میلیارد نفر عبور کرد
  • پژوهشی تازه برای کاهش وزن؛ استفاده از قرصی که با ارتعاش در معده، اشتها را کم می‌کند
  • افراد چاق در طول روز انرژی کمتری می‌سوزانند
  • محققان: چاقی از طریق مقاومت به انسولین باعث زوال عصبی می‌شود
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی

پیشنهادهای دیجیاتو

  • در گفت‌وگو با مدیرعامل «نشان» بررسی شد: چرا مسیریاب نشان تبلیغات مکان-مبنا را آغاز کرد
  • «پالایش‌شکن» به‌جای «فیلترشکن»: نه! زشتی‌ها در بازی با کلمات تغییر هویت نمی‌دهند
  • هک قوه قضاییه؛ نفوذ به سامانه مدیریت پرونده‌های قضایی؟
  • بررسی پوکو X6 پرو؛ اژدها وارد می‌شود
ورود به حساب کاربری

فرم ورود به حساب کاربری دیجیاتو

ساخت حساب کاربری

فرم ثبت نام در دیجیاتو

فراموشی رمز عبور

صفحه فراموشی کلمه عبور در دیجیاتو

مطلب پیشنهادی

گلکسی S25 اولترا احتمالاً گران‌تر از نسل قبلی خود خواهد بود

ثبت بازخورد دیجیاتو موبایل تکنولوژی موبایل گلکسی S25 اولترا احتمالاً گران‌تر از نسل قبلی خود خواهد بود به‌دلیل قیمت بالاتر تراشه اسنپدراگون 8 الیت شاید پرچم‌دار بعدی سامسونگ گران‌تر باشد. نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۳۰ آبان ۱۴۰۳ | ۱۷:۳۰ در دیجیاتو ثبت‌نام کنید جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید. عضویت در دیجیاتو تازه‌های تکنولوژی تداوم مهاجرت از ایکس؛ تعداد کاربران بلواسکای به 20 میلیون رسید 45 دقیقه قبل ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.