ثبت بازخورد
- دیجیاتو
- میان رشته ای
- علمی
میان رشته ای توصیه جدید دانشمندان: پرورش مار بهعنوان غذا بهجای روشهای مرسوم دامداری
تغییرات آبوهوایی و کاهش منابع طبیعی ازجمله دلایلی هستند که دامداری را بهخطر میاندازند و بههمیندلیل پرورش مار بهعنوان یک گزینه پایدارتر پیشنهاد شده است.
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۳:۳۰
در دیجیاتو ثبتنام کنید
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
عضویت در دیجیاتو
تازههای تکنولوژی
- لینکدین چند بازی سرگرمکننده و رقابتی به پلتفرم خود اضافه میکند ۲۶ دقیقه قبل
- رئیس هیئتمدیره «همکاران سیستم» در مصاحبه با دیجیاتو: تا دو سال دیگر سرویس ابری هوش مصنوعی عرضه میکنیم ۱ ساعت قبل
- دبیر شورای عالی فضای مجازی: دسترسی به سکوهای فیلترشده در مرحله آزمایش است ۲ ساعت قبل
- مدیرکل استاندارد تهران: عرضه کالاهای غیراستاندارد در فروشگاههای اینترنتی ممنوع است ۲ ساعت قبل
- رکوردشکنی ارزهای دیجیتال در زمستان کریپتویی ۳ ساعت قبل
تحقیقات جدید دانشمندان نشان میدهد که پرورش مار و بهویژه مارهای پایتون بهعنوان یک منبع غذایی با پروتئین بالا و کمچرب میتواند گزینه پایدارتری نسبت به روشهای دامداری مرسوم باشد که عواملی ازجمله تغییرات آبوهوایی و کاهش منابع طبیعی بر آن تأثیرگذار هستند.
درحالحاضر بسیاری از سیستمهای دامداری مرسوم، معیارهای پایداری یا انعطافپذیری را برآورده نمیکنند و همچنین باعث وخامت شرایط زیستمحیطی میشوند؛ بنابراین دانشمندان تحقیقات پیرامون جستجوی منابع غذایی جدید با تأثیرات زیستمحیطی کمتر را آغاز کردهاند. براساس یک مطالعه جدید که توسط دانشمندان دانشگاه مککواری استرالیا انجام شده است، یکی از این منابع غذایی جدید، مارها و بهویژه پایتونها هستند.
پرورش مار پایتون بهعنوان یک منبع غذایی
«دن ناتوش»، محقق افتخاری دانشکده علوم طبیعی مککواری و نویسنده اصلی این مطالعه میگوید:
«تغییرات آبوهوایی، بیماریها و کاهش منابع طبیعی، همگی فشار بر دامهای مرسوم و محصولات گیاهی را تشدید میکنند و تأثیرات بدی بر بسیاری از مردمان کشورهای کمدرآمد دارند که از کمبود حاد پروتئین رنج میبرند.»
محققان الگوی رشد دو گونه پایتون، پایتون «برمهای» و پایتون «مشبک» را در تایلند و جنوب ویتنام مورد مطالعه قرار دادند. ناتوش توضیح میدهد:
«درحالیکه پرورش پایتون در مقیاس بزرگ در آسیا بهخوبی تثبیت شده است، دانشمندان حوزه کشاورزی توجه بسیار کمی به آن داشتهاند. مارها به آب بسیار کمی نیاز دارند و حتی میتوانند از شبنمی که صبح روی فلسهای آنها مینشیند تغذیه کنند. آنها به غذای بسیار کمی نیاز دارند و جوندگان و سایر آفات حملهکننده به محصولات غذایی را میخورند. همچنین از نظر تاریخی، در بسیاری از مکانها یک غذای لذیذ هستند.»
آنها با ارزیابی نرخ رشد مارهای جوان و انجام آزمایشهای متعدد روی برخی از آنها متوجه شدند که تغذیه بچه پایتونها با سوسیسهای حاوی پروتئین ضایعات گوشتی و تکههای ماهی منجر به رشد سریع مار میشود و هیچ تأثیر آشکاری بر سلامتی آنها نیز نمیگذارد.
محققان میگویند که مطالعه آنها نشاندهنده کارایی مارها در تبدیل زباله به محصولات قابل استفاده است و فرصتهای پرورش مار برای مصارف غذایی در کشورهایی که مصرف گوشت مار در آنها قابل قبول است، نشان میدهد. اما آنها امید زیادی ندارند که کشورهای غربی پرورش مار پایتون بهعنوان یک منبع غذایی را بهاینزودیها آغاز کنند.
نتایج این تحقیق در ژورنال علمی Scientific Reports منتشر شده است.
تغذیه
مقالات و اخبار مرتبط
- دانشمندان: ساعت غذاخوردن با تغییر ریسک بیماریهای قلبیعروقی ارتباط دارد
- نتیجه پژوهشی بزرگ: غذاهای فوقفرآوریشده با افزایش ریسک ابتلا به برخی سرطانها ارتباط دارند
- مطالعه جدید: هورمونهای گرسنگی میتوانند روی ناحیه تصمیمگیری مغز تأثیر بگذارند
- حتی مقدار اندکی گوشت قرمز میتواند ریسک ابتلا به دیابت را افزایش دهد
- محققان: جلبکها میتوانند منبعی طبیعی برای تأمین ویتامین B12 در گیاهخواران باشند
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی
پیشنهادهای دیجیاتو
- رئیس هیئتمدیره «همکاران سیستم» در مصاحبه با دیجیاتو: تا دو سال دیگر سرویس ابری هوش مصنوعی عرضه میکنیم
- در گفتوگو با مدیرعامل «نشان» بررسی شد: چرا مسیریاب نشان تبلیغات مکان-مبنا را آغاز کرد
- «پالایششکن» بهجای «فیلترشکن»: نه! زشتیها در بازی با کلمات تغییر هویت نمیدهند
- هک قوه قضاییه؛ نفوذ به سامانه مدیریت پروندههای قضایی؟
ورود به حساب کاربری
ساخت حساب کاربری
فراموشی رمز عبور