ثبت بازخورد
- دیجیاتو
- محیط زیست
- علمی
محیط زیست دانشمندان اروپایی: مواد شیمیایی داخل پلاستیکها بسیار بیشتر از چیزی هستند که قبلاً تصور میشد
شفافیت بسیار پایینی درباره مواد شیمیایی بهکاررفته در زنجیرههای تأمین پلاستیکها وجود دارد. متخصصان میگویند یک معاهده جهانی میتواند این مسئله را حل کند.
نوشته شده توسط رضا زارعپور | ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰
در دیجیاتو ثبتنام کنید
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
عضویت در دیجیاتو
تازههای تکنولوژی
- تیک تاک از کاربران میخواهد با قانونگذاران تماس بگیرند و از ممنوعیت آن جلوگیری کنند ۵۲ دقیقه قبل
- سریعترین پردازنده دسکتاپ دنیا، اینتل Core i9-14900KS روانه بازار شد ۱ ساعت قبل
- حکم جدید FCC: سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه و ۳ مگابیت در ثانیه «باندعریض» نیستند ۲ ساعت قبل
- هدست اپل ویژن پرو احتمالاً بهزودی در دسترس کاربران کشورهای بیشتری قرار میگیرد ۶ ساعت قبل
- روزیاتو: اولین تونل جهان برای عبور کشتیها که قرار است در دل کوههای نروژ ساخته شود ۶ ساعت قبل
انواع مواد شیمیایی داخل پلاستیک حداقل ۳۰۰۰ تا بیشتر از چیزی هستند که دانشمندان پیش از این شناسایی کرده بودند. پیش از این، برنامه محیطزیست سازمان ملل (UNEP) حدود ۱۳۰۰۰ ماده شیمیایی مختلف را در پلاستیکها شناسایی کرده بود. اما حالا گروهی از دانشمندان اروپایی توانستهاند بیش از ۱۶۰۰۰ ماده در انواع پلاستیک، از بستهبندی غذاها تا اسباببازیها و دستگاههای پزشکی، پیدا کنند.
طبق این گزارش، یک-چهارم این مواد شیمیایی درون پلاستیک احتمالاً برای سلامت انسان و محیطزیست خطرناک هستند. شورای تحقیقات نروژ این گزارش را در راستای تلاش دولتها برای تنظیم اولین معاهده جهانی نظارت بر آلودگی پلاستیک تهیه کرده است. حدود ۴۰۰ میلیون تن زباله پلاستیکی هر سال تولید میشود.
نویسندگان گزارش فوق میگویند ما باید برای حل مشکل آلودگی پلاستیک، به چرخه کامل پلاستیکها در طبیعت نگاه کنیم و مسئله مواد شیمیایی را در نظر داشته باشیم. این چرخه از این رو شکل میگیرد که مواد شیمیایی پلاستیکها میتوانند وارد آب و غذا شوند.
پژوهشگران حالا میتوانند صدها، یا حتی هزاران ماده شیمیایی پلاستیک را در بدن انسانها پیدا کنند. میدانیم که برخی از این مواد با عواقب شدید سلامت ارتباط دارند. این عواقب عبارتند از مشکلات بارداری و بیماریهای قلبیعروقی.
عدد ۱۶۰۰۰ مربوط به تمام انواع پلاستیک میشود. در یک وسیله پلاستیکی روزمره، معمولاً صدها یا هزاران ماده مختلف وجود دارد. بهنظر میرسد که این عدد همچنان نگرانکننده است.
حل مسئله آلودگی پلاستیک
این گزارش میتواند یک چارچوب خطر جدید ایجاد کند. چارچوب موجود، تماس واقعی انسانها و محیطزیست با پلاستیک را نادیده میگیرد و از این جهت، یک چشمانداز ناقص برای مردم و قانونگذاران ایجاد کرده است.
صنایع پلاستیک اعلام کردهاند که هرگونه معاهدهای در سطح جهانی باید مروج بازیافت و استفاده مجدد از پلاستیکها باشد. اما نویسندگان مقاله میگویند تنها از طریق کنترل پسماندهای پلاستیکی نمیتوان از انسانها و محیطزیست محافظت کرد. پیشتر نیز دانشمندان هشدار داده بودند که بازیافت و استفاده مجدد، راهحلهای ثانویه برای آلودگی پلاستیک هستند.
دانشمندان میگویند شفافیت بیشتری درباره انواع مواد شیمیایی (شامل افزودنیها، ناخالصیها و تسهیلکنندهها) که در تولید و بازیافت پلاستیکها استفاده میشوند لازم است.
نویسندگاه گزارش فوق میگویند یک-چهارم مواد شیمیایی شناساییشده فاقد اطلاعات پایه شیمیایی درباره ماهیت خود هستند.
ریشه اصلی این مسئله، پیچیدگی شیمیایی پلاستیکها است. در اغلب موارد، تولیدکنندگان مواد اولیه خود را از زنجیرههای عرضه بسیار پیچیده میگیرند و خودشان نیز نمیدانند آنها حاوی کدام مواد شیمیایی هستند.
تنها ۶ درصد از مواد شیمیایی موجود در دنیا تحت نظارت مقررات هستند. متخصصان میگویند بدون فشار قانونی، انگیزهای برای کشف مواد موجود در پلاستیکها وجود ندارد.
یک معاهده جهانی پلاستیک میتواند نقطه شروعی برای حل این مسئله باشد. مذاکرات این معاهده ماه آینده در اتاوا در کانادا برگزار خواهد شد. قرار است در این مذاکره، معاهده اولیهای که ماه دسامبر در کره جنوبی تنظیم شد، نهایی گردد.
آلودگی پلاستیک
مقالات و اخبار مرتبط
- تحقیق جدید: وجود میکروپلاستیک در بدن با افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی رابطه دارد
- محققان: جوشاندن میتواند یک راه ساده برای حذف میکروپلاستیکها از آب باشد
- بنادر دریایی بهعنوان نقاط سرطانزای مسری در صدفها شناسایی شدند
- مطالعهای در چین نشان میدهد که با آلودگی هوا، میزان خودکشی افزایش مییابد!
- پژوهشی جدید: با نوشیدن آب از بطری پلاستیکی، انبوهی نانوپلاستیک هم مینوشید
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی
پیشنهادهای دیجیاتو
- در گفتوگو با مدیرعامل «نشان» بررسی شد: چرا مسیریاب نشان تبلیغات مکان-مبنا را آغاز کرد
- «پالایششکن» بهجای «فیلترشکن»: نه! زشتیها در بازی با کلمات تغییر هویت نمیدهند
- هک قوه قضاییه؛ نفوذ به سامانه مدیریت پروندههای قضایی؟
- بررسی پوکو X6 پرو؛ اژدها وارد میشود
ورود به حساب کاربری
ساخت حساب کاربری
فراموشی رمز عبور