دستاورد دانشمندان ایرانی در استرالیا: خلق فیبر نامرئی که پیتزا و کیک را سالم‌تر می‌کند

ثبت بازخورد

  • دیجیاتو
  • علمی
  • میان رشته ای

پیتزا علمی دستاورد دانشمندان ایرانی در استرالیا: خلق فیبر نامرئی که پیتزا و کیک را سالم‌تر می‌کند

پژوهشگران ایرانی دانشگاهی در استرالیا دست به ساخت یک فیبر تازه زده‌اند که می‌تواند بدون تغییر بو و مزه به غذاها اضافه شود.

ایمان صاحبی نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۸ آذر ۱۴۰۱ | ۲۱:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

تازه‌های تکنولوژی
  • سامسونگ از حافظه گرافیکی GDDR6W با قدرت و ظرفیت دو برابری نسبت به نسل قبل رونمایی کرد ۳ ساعت قبل
  • مدیرعامل شیائومی مدعی شد: شیائومی ۱۳ شارژدهی بالاتری از آیفون ۱۴ پرو مکس دارد ۴ ساعت قبل
  • نگاهی به اوضاع و احوال این روزهای بازار ارزهای دیجیتال ۶ ساعت قبل
  • سامسونگ احتمالاً یک اپ برای کمک به تعمیر دستگاه‌ها توسط کاربران منتشر می‌کند ۸ ساعت قبل
  • صرافی رمزارز کراکن به‌خاطر نقض تحریم‌های ایران، ۳۶۰ هزار دلار جریمه می‌پردازد ۹ ساعت قبل
ویدئوی مرتبط

کمی فیبر بیشتر می‌تواند برای رژیم غذایی همه ما مفید باشد. از این رو، دانشمندان ایرانی دانشگاهی در استرالیا به نام‌های «عسگر فرحناکی» و «مهسا مجذوبی» از طریق دستکاری نوعی نشاسته، یک‌جور فیبر نامرئی ساخته‌اند که بدون تغییردادن بو، مزه یا بافت غذاها می‌تواند خوراکی‌هایی مثل کیک و پیتزا را که معمولاً چندان سالم تلقی نمی‌شوند، به غذاهای مفیدتری تبدیل کنند.

دانشمندان ایرانی موسسه سلطنتی فناوری ملبورن یا به‌اختصار دانشگاه RMIT استرالیا، فیبر جدیدی به‌نام «فیبر ایکس» (FiberX) ساخته‌اند که می‌تواند از نشاسته‌هایی شامل گندم، ذرت و کاساوا ساخته شود. این ماده درست مثل فیبر طبیعی در سیستم گوارش هضم نمی‌شود و به‌همین خاطر توسط میکروارگانیسم‌های درون روده تخمیر می‌گردد و می‌تواند فرایند گوارش را بهبود ببخشد.

محققان می‌گویند فیبر ایکس را می‌توان به غذاهای کم‌فیبر مثل کیک و پیتزا یا غذاهای کم‌کالری اضافه کرد تا سالم‌تر شوند. این ماده حتی می‌تواند بدون گلوتن تولید شود. «عسگر فرحناکی»، استادیار دانشگاه RMIT می‌گوید: «حالا می‌توانیم بدون تغییر مزه یا بافت به غذاهایی مثل نان سفید و دیگر قوت غالب مردم فیبر اضافه کنیم.»

افزایش ۲۰ درصدی فیبر نامرئی مزه غذاها را تغییر نمی‌دهد

پژوهشگران براساس بررسی‌های مزه‌ای اعلام کرده‌اند تا پیش از تغییر ملموس مزه و بافت غذاها امکان افزودن حداکثر ۲۰ درصد فیبر اضافه به خوراکی‌ها وجود دارد. این فیبر نامرئی با دستکاری ساختار نشاسته در سطح مولکولی به‌وجود می‌آید.

دانشمندان ایرانی دانشگاه استرالیا
مهسا مجذوبی و عسگر فرحناکی

«مهسا مجذوبی»، دیگر دانشمند ایرانی این دانشگاه می‌گوید: «وقتی نشاسته مقاوم [به هضم] وارد فرایند گوارش می‌شود، باید مقاومت بالایی داشته باشد تا بتواند به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای فیبرهای خوراکی تبدیل شود.»

محققان می‌گویند با روش فعلی می‌توانند حدود ۸۰ درصد هر واحد نشاسته را به فیبر ایکس تبدیل کنند. اما در تلاشند تا پیش از رفتن به سمت تولید انبوه، روش بهتری برای انجام این کار پیدا کنند که وابسته به مواد شیمیایی نباشد.

این پژوهشگران قصد دارند با همکاری Microtec Engineering Group، فیبر ایکس را از آزمایشگاه خارج و آن را با قیمتی مناسب به یک محصول مصرفی تبدیل کنند. ولی هنوز باید گام‌های زیادی طی شود تا این مهم میسر گردد.

تحقیق غذا

مقالات و اخبار مرتبط
  • دانشمندان برای اولین‌بار، با MRI فوق دقیق تغییرات مغز مبتلایان به میگرن را نشان دادند
  • دانشمندان یکی از پرجرم‌ترین ابرزمین‌های تاریخ را در فاصله ۲۰۰ سال نوری ما کشف کردند
  • دانشمندان احتمالاً معمای خطوط عجیب سطح فوبوس، قمر مریخ را حل کردند
  • بزرگ‌ترین دایناسور تی‌رکس احتمالاً اندازه‌ای دو‌برابر یافته‌های قبلی داشته است
  • هرآنچه باید درباره روغن پالم بدانید
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی

پیشنهادهای دیجیاتو

  • شرایط فروش مدیران خودرو؛ فروش اقساطی سه مدل MVM X22 ،MVM X33 و MVM X55
  • بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴؛ گوشی تاشو برای همه
  • دیجی‌تک؛ ناتینگ فون می‌تواند موفق شود؟
  • نسخه جدید وبسایت دیجیاتو رونمایی شد
ورود به حساب کاربری

فرم ورود به حساب کاربری دیجیاتو

ساخت حساب کاربری

فرم ثبت نام در دیجیاتو

فراموشی رمز عبور

صفحه فراموشی کلمه عبور در دیجیاتو

مطلب پیشنهادی

گلکسی S25 اولترا احتمالاً گران‌تر از نسل قبلی خود خواهد بود

ثبت بازخورد دیجیاتو موبایل تکنولوژی موبایل گلکسی S25 اولترا احتمالاً گران‌تر از نسل قبلی خود خواهد بود به‌دلیل قیمت بالاتر تراشه اسنپدراگون 8 الیت شاید پرچم‌دار بعدی سامسونگ گران‌تر باشد. نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۳۰ آبان ۱۴۰۳ | ۱۷:۳۰ در دیجیاتو ثبت‌نام کنید جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید. عضویت در دیجیاتو تازه‌های تکنولوژی تداوم مهاجرت از ایکس؛ تعداد کاربران بلواسکای به 20 میلیون رسید 45 دقیقه قبل ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.