دلیل قیمت چندبرابری خودروهای مونتاژی چینی در بازار ایران چیست؟

ثبت بازخورد

  • دیجیاتو
  • خودرو
  • اخبار خودرو

خودرو دلیل قیمت چندبرابری خودروهای مونتاژی چینی در بازار ایران چیست؟

قیمت فروش خودر‌وهای خارجی مونتاژ داخل، ۲ تا ۳ برابر قیمت‌های واقعی است.

غزاله زاهدی نوشته شده توسط غزاله زاهدی | ۲۴ آبان ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

تازه‌های تکنولوژی
  • به‌دنبال حذف سرویس‌های اضافه، سیستم احراز هویت دو مرحله‌ای توییتر برای مدتی از کار افتاد! ۳ ساعت قبل
  • نصر تهران: نتیجه قطعی اینترنت، مهاجرت انبوه استارتاپ‌ها است ۳ ساعت قبل
  • ابرکامپیوتر جدید Andromeda با توان بیش از ۱ اگزافلاپ در آمریکا معرفی شد ۳ ساعت قبل
  • در جلسه وزیر ارتباطات و مجلس هیچ‌کس درباره فیلترینگ صحبت نکرد ۵ ساعت قبل
  • انتشار رندرهای باکیفیت پیکسل فولد؛ قیمت اولین گوشی تاشو گوگل افشا شد ۵ ساعت قبل

طی چند‌سال اخیر روند قیمت خودروهای مونتاژی (عموماً چینی)‌ سیر صعودی شتابناکی داشته است و حالا قیمت فروش خودر‌وهای مونتاژ داخل به ۲ الی ۳ برابر قیمت‌های واقعی در بازار جهانی رسیده است. طبیعی است که برای کنترل این قیمت‌ها باید سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان اقدامات لازم را انجام دهد، اما تاکنون اقدامی عملی در این زمینه رخ نداده و بازار خودروی کشور طی سال‌های گذشته در خلأ خودروهای وارداتی، به یک بازار انحصاری برای تولیدکنندگان و مونتاژکاران تبدیل شده است. تا جایی که خودروهای مونتاژ عملاً با دلار ۶۰ الی ۷۰ هزار تومانی فروخته می‌شوند، دلیل این اختلاف عظیم را باید در تعرفه‌های گمرکی و هزینه‌های جانبی در کنار انحصاری‌بودن بازار خودرو کشورمان جستجو کرد.

سال ۹۷ بود که به دنبال تشدید تحریم‌ها، دولت به‌منظور صرفه‌جویی در منابع ارزی واردات برخی از محصولات از جمله خودرو را ممنوع اعلام کرد؛ پس از ممنوعیت واردات و انحصاری‌شدن بیش از پیش بازار خودرو، کم‌کم زمینه برای حضور بیشتر و پررنگ‌تر خودروهای مونتاژ‌شده توسط شرکت‌های خصوصی در بازار نیز فراهم شد.

این شرکت‌ها، با واردات قطعات منفصله از کشور چین، خودروها را در داخل ایران مونتاژ کرده و روانه بازار می‌کنند؛ این شیوه تولید خودرو در اغلب کشورها انجام می‌شود، اما نکته‌ای که در مورد مونتاژکاران ایرانی وجود دارد این است که متأسفانه محصولات مونتاژ‌شده با نرخ‌های نجومی به فروش می‌رسند؛ نرخ‌هایی که بعضاً ۲ تا ۴ برابر قیمت واقعی این خودروها در کشور مبدأ است.

هایما اس 7

این موضوع مورد تأیید معاون صنایع حمل و نقل وزیر صمت نیز رسید؛ منوچهر منطقی در یک گفتگوی تلویزیونی ضمن اشاره به اینکه در نبود خودروهای وارداتی، خودروهای مونتاژ‌شده بازار را در دست گرفته‌اند، گفته بود که این خودروها ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان بالاتر از قیمت واقعی به فروش می‌رسند.

در این رابطه «عبدالله توکلی لاهیجانی» مدیرکل دفتر صنایع خودروی وزارت صمت در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: «سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بر‌اساس شکایتی که در مورد قیمت و وضعیت فروش اتفاق می‌افتاد، ورود می‌کند.»

وی افزود: «در واقع بر‌اساس پرونده‌هایی که برای خودروسازان بسته می‌شود، سازمان حمایت ورود و در صورت احراز تخلف، برخورد می‌کند. سازمان حمایت در چند مورد هم ورود و برخورد هم کرده است‌.»

آن‌طور که فعالان بازار خودرو می‌گویند، مونتاژکاران خودروهای خود را ۲ تا ۴ برابر بالاتر از قیمت جهانی و آن هم به‌صورت ۴ تا ۵ ماهه می‌فروشند؛ به‌عنوان مثال، اگرچه قیمت خودرو شاید ۱۵ هزار دلار باشد، اما در حقیقت ۳۰ هزار دلار فروخته می‌شود.

فونیکس تیگو ۸ پرو

در این راستا سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودروی تهران می‌گوید: «شرکت‌های ایرانی قطعات منفصله را به‌صورت اعتباری و در تیراژ بالا خریداری می‌کنند، اما به‌جای اینکه نرخ دلار را نرخ روز در نظر بگیرند، ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان در نظر می‌گیرند و خودروهای مونتاژ‌شده را با قیمتی بسیار فراتر از قیمت خودرو در مبدأ می‌فروشند. در واقع بازار خودروی ایران در حال حاضر در انحصار خودروهای داخلی و مونتاژی است و به دلیل عرضه محدود، این خودروها با قیمت‌های دلبخواهی به فروش می‌رسند.»

بررسی قیمت‌های بازار نشان می‌دهد قیمت‌ها نسبت به یک ماه پیش با افزایش میانگین ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومانی مواجه شده‌اند.

نکته قابل توجه آنکه خودروهای هایما، دیگنیتی پرایم و فیدلیتی پرایم پس از عرضه در بورس در بازه زمانی تقریباً یک‌ماهه ۱۵۰ میلیون تومان در بازار گران شده‌اند.

تحویل زودهنگام نخستین سری لاماری ایما

براساس گفته‌های یکی از کارشناسان صنعت خودرو، با توجه به هزینه‌های بالای گمرکی و هزینه‌های سربار تحمیلی در پروسه واردات قطعات منفصله و مونتاژ، افزایش قیمتی در حدود ۱.۶۷ برابر برای خودروهای چینی متداول اتفاق می‌افتد، اما فاصله این رقم با ارقام ۲ و ۳ برابری که در‌نهایت مشتری پرداخت می‌کند، قاعدتاً چیزی نیست جز سود و سهم درآمدی شرکت مونتاژ‌کننده که گاهی به اندازه قیمت اصلی خودرو، از پروسه عرضه محصولات در ایران، سود کسب می‌کند.

ایران خودرو بازار خودرو سایپا قیمت خودرو کاربران مدیران خودرو

مقالات و اخبار مرتبط
  • قیمت خودرو عملاً سه نرخی شد؛ ویراژ دلالان بین قیمت کارخانه، بورس کالا و بازار آزاد
  • افزایش ۱۰ الی ۱۵ درصدی قیمت خودروها در بازار راکد؛ ۲۰۶ تیپ ۲، ۳۳۰ میلیونی شد
  • مکث موتور فروش نقدی کلوت اتوماتیک را آغاز کرد؛ ۱ میلیارد و ۲۳۷ میلیون تومان
  • شرایط فروش مدیران خودرو؛ فروش اقساطی سه مدل MVM X22 ،MVM X33 و MVM X55
  • تاریخ عرضه رسمی کراس اوور ریرا ایران خودرو مشخص شد
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی

پیشنهادهای دیجیاتو

  • شرایط فروش مدیران خودرو؛ فروش اقساطی سه مدل MVM X22 ،MVM X33 و MVM X55
  • بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴؛ گوشی تاشو برای همه
  • دیجی‌تک؛ ناتینگ فون می‌تواند موفق شود؟
  • نسخه جدید وبسایت دیجیاتو رونمایی شد
ورود به حساب کاربری

فرم ورود به حساب کاربری دیجیاتو

ساخت حساب کاربری

فرم ثبت نام در دیجیاتو

فراموشی رمز عبور

صفحه فراموشی کلمه عبور در دیجیاتو

مطلب پیشنهادی

اتفاق عجیب در چین: ربات کوچک ۱۲ ربات بزرگ را ربود! [تماشا کنید]

ثبت بازخورد دیجیاتو کیان تکنولوژی کیان اتفاق عجیب در چین: ربات کوچک ۱۲ ربات بزرگ را ربود! [تماشا کنید] در این ویدیو، ربات کوچک از دیگر ربات‌ها سوال می‌کند که چرا به خانه نمی‌روند و آن‌ها نیز به دنبالش از نمایشگاه خارج می‌شوند. نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ آذر ۱۴۰۳ | ۱۷:۳۰ در دیجیاتو ثبت‌نام کنید جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید. عضویت در دیجیاتو تازه‌های تکنولوژی اوپو فایند X8‌ و X8 پرو وارد بازار جهانی شدند 2 ساعت قبل ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.