کشف جدید: زنبورهای عسل حس بویایی خود را به‌خاطر گرما از دست می‌دهند

ثبت بازخورد

  • دیجیاتو
  • علمی
  • محیط زیست

زنبورها بخش بزرگی از حس بویایی خود را پس از مواجهه با امواج گرما از دست می‌دهند علمی کشف جدید: زنبورهای عسل حس بویایی خود را به‌خاطر گرما از دست می‌دهند

امواج گرما توانایی زنبورهای عسل در تشخیص عطر گل‌ها را تا ۸۰ درصد کاهش دهد.

لیلا برغمدی نوشته شده توسط لیلا برغمدی | ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ | ۲۲:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

تازه‌های تکنولوژی
  • گزارش دیجیاتو از جشن تولد شش‌سالگی بارجیل ۴ ساعت قبل
  • اپراتورها در آمریکا با شرایط خاص به کاربران آیفون ۱۶ رایگان می‌دهند ۵ ساعت قبل
  • خانواده آیفون ۱۶ از شارژ مگ‌سیف سریع‌تر ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کند ۵ ساعت قبل
  • بنچمارک اگزینوس ۲۵۰۰ از بهبود عملکرد گرافیکی این تراشه حکایت دارد ۵ ساعت قبل
  • سونی ظاهراً گوشی اکسپریا ۵ VI را سال ۲۰۲۴ عرضه نخواهد کرد ۶ ساعت قبل

تغییرات اقلیمی و افزایش دمای کره زمین همواره پیامدهای نامطلوبی بر زندگی موجودات داشته است. تحقیقات نشان داده که گرما می‌تواند تأثیرات منفی زیادی روی زنبورها، به‌ویژه زنبورهای عسل، داشته باشد.

امواج گرما نه‌تنها باعث افزایش دمای بدن زنبورها می‌شود، بلکه به‌نظر می‌رسد که گرمای زیاد، حس بویایی آن‌ها را نیز به‌شدت کاهش می‌دهد. این مسئله می‌تواند اثرات منفی زیادی بر بقای کلنی‌های زنبورها داشته باشد.

توانایی بوییدن گل‌ها برای زنبورهای عسل مسئله‌ای حیاتی است. حس بویایی همراه با نشانه‌های بصری، زنبورها را به بهترین گل‌ها، به‌عنوان منبع غذایی، هدایت می‌کند. بااین‌حال، مطالعه‌ای نشان داده است که امواج گرما توانایی زنبورها در تشخیص عطر گل‌ها را تا ۸۰ درصد کاهش دهد.

تأثیر منفی تغییرات اقلیمی بر زنبورهای عسل

گرما توانایی زنبورهای عسل در تشخیص عطر گل‌ها را تا 80 درصد کاهش دهد.

در این مطالعه، «سابین نوتن»، حشره‌شناس و همکارانش در آزمایشی، زنبورها را در معرض امواج گرما قرار دادند و رفتار آن‌ها را بررسی کردند. پژوهشگران دریافتند که در مواجهه با گرما، توانایی شاخک‌های زنبورها برای تشخیص بوی گل تا ۸۰ درصد افت می‌کند.

به گفته نوتن، با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود تغییرات اقلیمی شدت و فراوانی امواج گرما را افزایش می‌دهد، حیوانات باید راهی برای سازگاری با این شرایط پیدا کنند تا بتوانند زنده بمانند. در طول فرایند تکامل، بدن ضخیم و خزدار زنبورها را برای بقا در سردترین مناطق سازگار کرده است، اما سازگاری با سرما در جهانی که درحال گرم شدن است، می‌تواند مرگبار باشد.

علاوه‌براین، به گفته دانشمندان، تغییرات اقلیمی سبب گرم‌شدن کندوهای عسل شده است که این موضوع می‌تواند تهدید جدی برای رشد سالم نوزادان زنبور باشد و به کاهش جمعیت زنبورها منجر شود. بنابراین، می‌توان دریافت که تغییرات اقلیمی تا چه اندازه می‌تواند بر بقای این حشرات تأثیرگذار باشد.

کاهش شدید حس بویایی زنبورها به‌ علت گرما

در این مطالعه، پژوهشگران حدود ۱۹۰ زنبور عسل از دو گونه رایج «Bombus terrestris» و «B. pascuorum» را به‌مدت حدود سه ساعت در دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد، در معرض امواج گرمایی شبیه‌سازی‌شده قرار دادند. گروهی از زنبورها در محیط خشک قرار داده شدند، برخی دسترسی به منابع شیرین داشتند و تعدادی دیگر ۲۴ ساعت فرصت داشتند تا پس از عملیات گرمایی، در دمای محیط بهبود یابند.

سپس محققان شاخک‌های زنبورها را (که برای بوییدن از آن‌ها استفاده می‌کنند)، جدا کرده و بررسی کردند که آیا نورون‌های بویایی در شاخک‌ها همچنان قادر به تشخیص ترکیبات شیمیایی رایج در بسیاری از گل‌ها – که به‌عنوان رایحه گل شناخته می‌شوند – هستند یا خیر.

آزمایش نشان داد که امواج گرما قدرت سیگنال الکتریکی نورون‌ها را تا ۸۰ درصد کاهش داده است. این کاهش عملکرد در زنبورهای کارگر که همگی جنس ماده هستند، بیشتر از زنبورهای نر بود. همچنین حس بویایی در شاخک‌های زنبورهایی که ۲۴ ساعت فرصت خنک‌شدن و بهبود داشتند، پس از این مدت نیز بازیابی نشده بود. نوتن می‌گوید:

«این موضوع غافلگیرکننده بود؛ همه انتظار داشتیم که شاخک‌ها بازیابی شوند. عدم بازیابی نشان می‌دهد که زنبورها به‌سرعت بهبود نمی‌یابند و این امر برای جمع‌آوری غذا برای کلنی مشکل‌ساز است.»

نوتن معتقد است اثر منفی امواج گرما بر حس بویایی زنبورهای کارگر می‌تواند به‌طور غیرمستقیم بر بقای کل کلنی تأثیر بگذارد: «این موضوع می‌تواند توضیح دهد که چرا شاهد کاهش جمعیت زنبورهای عسل هستیم (در کنار عواملی مانند ازدست‌دادن زیستگاه).»

«دیو گلسون»، اکولوژیست زنبور از دانشگاه ساسکس در برایتون انگلستان که در این مطالعه شرکت نداشته است، می‌گوید: «این تحقیق بسیار قوی به‌نظر می‌رسد. مورفولوژی شاخک‌ها در گونه‌های مختلف زنبورها مشابه است. اگر زنبورهای عسل به این شکل آسیب ببینند، احتمالاً زنبورهای دیگر نیز همین‌طور خواهند بود. البته تا زمانی که کسی آن‌ها را بررسی نکند، در این مورد مطمئن نیستیم.»

جانوران

مقالات و اخبار مرتبط
  • دانشمندان توانایی یادگیری آواز را به فنچ‌های بالغ بازگرداندند
  • مطالعه جدید: گربه‌ها هم مانند سگ‌ها عاشق بازی‌های «واکنشی» هستند!
  • هوش مصنوعی به ما کمک خواهد کرد تا نام مخفی حیوانات را کشف کنیم!
  • مطالعه جدید: گربه‌ها هم از مرگ دیگر حیوانات داخل یک خانه غمگین می‌شوند
  • سالانه بیش از یک میلیارد پرنده در ایالات متحده قربانی برخورد با پنجره‌ها می‌شوند
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی

پیشنهادهای دیجیاتو

  • راهنمای خرید و فعال‌سازی سیم‌کارت جوانان همراه اول
  • ایکس به‌طور پیش‌فرض از داده‌های شما برای آموزش Grok استفاده می‌کند؛ نحوه غیرفعال‌سازی
  • ویجیاتو: چرا بازی‌های فوتبالی دیگر مانند گذشته جذاب نیستند؟
  • مقایسه گلکسی S24 اولترا با وان‌پلاس ۱۲؛ رقابت نفس‌گیر
ورود به حساب کاربری

فرم ورود به حساب کاربری دیجیاتو

ساخت حساب کاربری

فرم ثبت نام در دیجیاتو

فراموشی رمز عبور

صفحه فراموشی کلمه عبور در دیجیاتو

مطلب پیشنهادی

تحقیق جدید: ۵ دقیقه حضور در یک محیط سرد، منجر به خواب عمیق‌تری می‌شود

ثبت بازخورد دیجیاتو سلامت علمی سلامت تحقیق جدید: 5 دقیقه حضور در یک محیط سرد، منجر به خواب عمیق‌تری می‌شود طبق این مطالعه، میزان خو‌اب عمیق افراد پس از حضور پنج دقیقه‌ای در محیط سرد (منفی 90 درجه سانتیگراد) 7.3 دقیقه افزایش یافته است. نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲ آذر ۱۴۰۳ | ۱۷:۳۰ در دیجیاتو ثبت‌نام کنید جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید. عضویت در دیجیاتو تازه‌های تکنولوژی اندونزی پیشنهاد 100 میلیون دلاری اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون 16 را رد کرد 2 ساعت قبل ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.