کلکسیونی عجیب: این دانشگاه در دانمارک بزرگ‌ترین مجموعه مغز واقعی انسان را جمع‌آوری کرده است

ثبت بازخورد

  • دیجیاتو
  • علمی
  • سلامت

مجموعه مغز انسان علمی کلکسیونی عجیب: این دانشگاه در دانمارک بزرگ‌ترین مجموعه مغز واقعی انسان را جمع‌آوری کرده است

در زیرزمین دانشگاه ادنسه دانمارک بیش از ۱۰ هزار مغز واقعی انسان قرار گرفته که در طی سالیان از جمجه بیماران خارج شده است.

امیر امام جمعه نوشته شده توسط امیر امام جمعه | ۲۷ اسفند ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

تازه‌های تکنولوژی
  • راهنمای خرید گوشی موبایل – فروردین ۱۴۰٢ ۹ ساعت قبل
  • تعویض‌پذیری (Fungibility) ارز دیجیتال چیست؟ ۱۰ ساعت قبل
  • روزیاتو: ۱۵ هلیکوپتر نظامی سریع جهان؛ از Kamov KA-52 تا Bell Boeing V22 Osprey ۱۱ ساعت قبل
  • نحوه دریافت بسته‌های اینترنت رایگان شاتل موبایل اعلام شد ۱۳ ساعت قبل
  • مروری بر آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان حوزه ICT: ایجاد زنجیره تولید و تأمین گوشی بومی در دستور کار دولت ۱۳ ساعت قبل
ویدئوی مرتبط

دانشگاه‌های شناخته‌شده در سطح جهان معمولاً به‌دلیل دانش‌آموختگان سرشناس یا قدمت و اعتبار علمی خود به شهرت رسیده‌اند؛ اما دانشگاه شهر ادنسه دانمارک به‌دلیل کاملاً متفاوتی شناخته می‌شود. این دانشگاه پذیرای بزرگ‌ترین مجموعه از مغز انسان است که از دهه‌های قبل تاکنون در زیر زمین نگهداری می‌شوند.

علت نگهداری از مغز انسان چیست؟

پردیس شهر ادنسه دانشگاه جنوب دانمارک، مجموعه عظیم مغز انسان با بیش از ۹ هزار نمونه را در خود جای داده است. تمامی این مغزها در طی چهار دهه فعالیت، از جمجمه بیماران سلامت روان خارج شده‌اند. البته خارج‌کردن مغز بیماران از سال ۱۹۸۰ به‌بعد متوقف شده است و نمونه‌های فعلی از سالیان قبل باقی مانده‌اند.

این مجموعه با تلاش‌های دانشمند و روان‌پزشک سرشناس دانمارکی، «اریک استرومگرن» (Erik Strömgren)، جمع‌آوری شده است که زندگی خود را وقف مطالعه بیماران و مغز آن‌ها کرد. نمونه‌های بیرون‌آورده‌شده از جمجه افراد، درون سطل‌های حاوی فرمالین با شماره اختصاصی نگهداری می‌شوند تا از گزند تغییرات زیستی و شیمیایی در امان باشند.

مجموعه مغز انسان

استرومگرن به کمک همکاران خود، خارج‌کردن مغز بیماران فوت‌شده را از سال ۱۹۴۵ به‌عنوان یک پژوهش تجربی آغاز کرد. آن‌ها امید داشتند که ناحیه‌ای تغییریافته را در نمونه‌های مغز مشاهده کنند که عامل بروز بیماری بوده است. بااین‌حال، فرایند مذکور بدون کسب اجازه یا اطلاع‌دادن به بیمار و خانواده او صورت می‌گرفته. البته باید خاطرنشان کرد که در آن زمان حقوق بیماران به میزان فعلی در اولویت قرار نداشته است و مراکز دولتی می‌توانستند به‌راحتی دست به چنین اقداماتی بزنند. حتی طبق قوانین وضع‌شده از سال ۱۹۲۹ تا ۱۹۶۷، بیماران سلامت روان باید عقیم می‌شدند و تا سال ۱۹۸۹ هم باید برای ازدواج، آزمون‌های خاصی را پشت سر می‌گذاشتند؛ مواردی که امروزه به‌شدت نکوهش می‌شود.

از دیگر دلایلی که خارج‌کردن مغز بیماران را برای استرومگن آسان‌تر کرد، اجبار دولت دانمارک برای کالبدشکافی تمام اجساد در آن زمان بود. افزایش آگاهی پیرامون حقوق بیماران موجب شد تا قوانین جدیدی در سال ۱۹۸۲ وضع شود و به همین دلیل کسب نمونه‌های مغزی از اجساد بیماران نیز متوقف شد. بااین‌حال مجموعه مغز انسان در دانشگاه ادنسه، نمونه‌هایی از افراد مبتلا به بیماری‌های مختلف مثل زوال عقل، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی و افسردگی را هنوز حفظ کرده است.

مجموعه مغز انسان

اگرچه حتی جدیدترین نمونه‌های موجود در مجموعه مورد‌بحث، بیش از ۴۰ سال سن دارند، اما چهار پروژه تحقیقاتی هنوز از آن‌ها در امور پژوهشی خود استفاده می‌کنند. یکی از علل مهم این پدیده، وجود عارضه‌های مرتبط با بیماری‌های فیزیکی در کنار بیماری‌های سلامت روان است؛ زیرا بیماران بستری‌شده در چنین بیمارستان‌هایی معمولاً سالیان زیادی از عمر خود را در آن‌ها سپری می‌کرده‌اند و امراض دیگری مثل سکته، صرع و تومورهای مغزی بین آنان رایج بوده است.

از دیگر جنبه‌های مهم مجموعه مغز انسان، عدم دریافت داروهای رایج امروزی توسط بیماران بوده است؛ به‌طوری که نمونه‌های اخذ‌شده از بیماران مبتلا به پارکینسون با نمونه‌های کنونی کاملاً متفاوت است. دکتر «سوزانا آزناز» از بیمارستان تحقیقاتی کپنهاگن اشاره دارد که با مقایسه نمونه‌های جدید و قدیمی می‌توان اثرات درمان‌های مدرن روی مغز را بررسی نمود؛ زیرا مغز بیماران امروزی معمولاً به‌دلیل دریافت داروهای مختلف دچار تغییر می‌شود.

پزشکی مغز

مقالات و اخبار مرتبط
  • پژوهش جدید: مغز انسان تنها با یک شب نخوابیدن چند سال پیرتر به‌نظر می‌رسد
  • دانشمندان پیچیده‌ترین نقشه از اتصالات عصبی مغز حشرات را ایجاد کردند
  • دانشمندان می‌خواهند از سلول‌های مغز انسان کامپیوترهای زیستی بسازند
  • محققان تصورات ذهنی شما را با هوش مصنوعی به تصویر تبدیل می‌کنند
  • دانشمندان با ساخت نوعی هیدروژل به‌دنبال بهبود آسیب‌های مغزی هستند
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی

پیشنهادهای دیجیاتو

  • شرایط فروش مدیران خودرو؛ شرایط جدید پیش‌فروش محصولات مدیران خودرو سامانه یکپارچه
  • زندگینامه خوارزمی؛ از ریاضیات و جبر تا جغرافیا
  • تصویر روز ناسا: ابرهای صدفی بر فراز لاپلند
  • نامه‌نگاری برای دریافت «اینترنت باز»؛ درخواست‌هایی مغایر با قانون اساسی
ورود به حساب کاربری

فرم ورود به حساب کاربری دیجیاتو

ساخت حساب کاربری

فرم ثبت نام در دیجیاتو

فراموشی رمز عبور

صفحه فراموشی کلمه عبور در دیجیاتو

مطلب پیشنهادی

گلکسی S25 اولترا احتمالاً گران‌تر از نسل قبلی خود خواهد بود

ثبت بازخورد دیجیاتو موبایل تکنولوژی موبایل گلکسی S25 اولترا احتمالاً گران‌تر از نسل قبلی خود خواهد بود به‌دلیل قیمت بالاتر تراشه اسنپدراگون 8 الیت شاید پرچم‌دار بعدی سامسونگ گران‌تر باشد. نوشته شده توسط آزاد کبیری | ۳۰ آبان ۱۴۰۳ | ۱۷:۳۰ در دیجیاتو ثبت‌نام کنید جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید. عضویت در دیجیاتو تازه‌های تکنولوژی تداوم مهاجرت از ایکس؛ تعداد کاربران بلواسکای به 20 میلیون رسید 45 دقیقه قبل ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.