دانشمندان هاروارد و MIT از اثرات مصرف غذاهای پرچربی و ورزش بر بدن پرده برداشتند

ثبت بازخورد

  • دیجیاتو
  • علمی
  • سلامت

غذای سالم علمی دانشمندان هاروارد و MIT از اثرات مصرف غذاهای پرچربی و ورزش بر بدن پرده برداشتند

محققان در مطالعه‌ای نشان داده‌اند که مصرف غذاهای پرچربی در مقابل غذاهای عادی و ورزش در برابر بی‌تحرکی می‌تواند چه اثری بر بدن داشته باشد.

ایمان صاحبی نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۸ مهر ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

تازه‌های تکنولوژی
  • ​​معرفی ویدیوکست شعاع: نگاهی به مسیر رشد کارآفرینان استارتاپی ۵۷ دقیقه قبل
  • تراشه تنسور G2 گوگل با لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ ساخته شده است ۲ ساعت قبل
  • رجیستری آیفون ۱۴ در سامانه همتا ممکن شد ۳ ساعت قبل
  • فاز دوم عرضه سهام تپسی انجام شد: عرضه ۲۶۰ میلیون سهم به حرفه‌ای‌های بازار سرمایه ۳ ساعت قبل
  • اپل احتمالا تا ۲۰۲۴ پورت USB-C را به ایرپاد و لوازم جانبی مک می‌آورد ۴ ساعت قبل
ویدئوی مرتبط

پژوهش جدید دانشمندان دانشگاه هاروارد و MIT رابطه میان تغذیه، تحرک و کارکردهای بدن انسان را نشان می‌دهد و به نتایج بسیار جذابی در این زمینه دست پیدا کرده است. این تحقیق نشان می‌دهد که مکانیزم سلولی در خوردن غذاهای پرچربی و فعالیت‌های فیزیکی چیست و چگونه می‌توانند در هدایت اندام‌ها و سلول‌های بدن به سمت سلامتی یا بیماری ایفای نقش کنند.

محققان در این مطالعه، پژوهش قبلی محقق دانشگاه MIT را ادامه داده‌اند که بر ناحیه ژنتیکی FTO تمرکز داشت، ناحیه‌ای که مرتبط با توده‌های چربی و ریسک چاقی است. آن مطالعه نشان داده بود که ژن‌ها در این بخش از بدن چگونه می‌توانند باعث شوند برخی سلول‌های نابالغ چربی به سلول‌های ذخیره‌کننده چربی و برخی به سلول‌های سوزاننده چربی تبدیل شوند.

دانشمندان حالا دنباله RNA سلول‌های تکی در بافت ماهیچه‌های اسکلتی را به دست آورده‌اند. این بافت‌های چربی سفید اطراف ارگان‌های داخلی و زیر پوست پیدا می‌شوند. آن‌ها برای این تحقیق، بافت‌ها را از موش‌هایی که به چهار گروه تقسیم شده بودند، نمونه‌برداری کردند.

محققان به مدت سه هفته به یک گروه از موش‌ها غذاهای عادی و به گروه دوم غذاهای پرچربی دادند. سپس هر کدام از این گروه‌ها به مدت سه هفته به دو گروه تقسیم شدند؛ موش‌هایی که تحرک نداشتد و موش‌هایی که روی تردمیل ورزش می‌کردند. سپس از هر چهار گروه نمونه‌برداری شد.

«مانولیس کلیس» از MIT می‌گوید: «یکی از نکات عمومی در تحقیق ما که البته بسیار هم واضح بود، این است که چگونه رژیم‌های غذایی پرچربی به یک شکل ثابت، تمام این سلول‌ها و سیستم‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهند و ورزش تقریبا در نقطه مقابل آن عمل می‌کند. این مطالعه می‌گوید ورزش واقعا می‌تواند روی کل بدن اثر بزرگی داشته باشد.»

محققان می‌گویند این پژوهش نشان داد که سلول‌های بنیادی مزانشیمی (MSC) در بسیاری از این فرآیندها اثرگذارند. این سلول‌ها می‌توانند به سلول‌های چربی یا فیبروبلاست‌هایی تبدیل شوند که بافت‌ها و ارگان‌ها را به هم وصل می‌کنند. ظاهرا رژیم‌های پرچربی باعث می‌شوند MSCها به سلول‌هایی تبدیل شوند که چربی نگه می‌دارند. ورزش باز هم در نقطه مقابل این سازوکار است.

خوردن غذاهای پرچربی به چاقی و استرس منجر می‌شود

به‌علاوه، رژیم‌های پرچربی سبب می‌شوند سلول‌های بنیادی مزانشیمی موادی را ترشح کنند که ساختار سلول‌های پیرامونی موسوم به ماتریکس‌های برون‌سلولی را تغییر می‌دهند. این تغییر شکل محیط را التهابی‌تر و شرایط را برای نگهداری از چربی مساعدتر می‌کند.

کلیس می‌گوید: «زمانی که آدیپوسیت (سلول‌های چربی) از لیپید پر شدند، مقدار بسیار زیادی استرس به وجود می‌آید که سطح پایینی از التهاب را ایجاد می‌کند. این التهاب سیستمی است و تا مدت‌ها ادامه می‌یابد. این یکی از عواملی است که در بسیاری از اثرات زیان‌بار چاقی دیده می‌شود.»

محققان در بخش دیگری از این مقاله می‌گویند رژیم‌های پرچربی ژن‌هایی را متوقف می‌کنند که به مدیریت ساعت زیستی بدن می‌پردازند. از سوی دیگر، ورزش عکس این قاعده عمل می‌کند و این ژن‌ها را تقویت می‌کند. کلیس می‌گوید: «مطالعات زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد ساعت غذا خوردن در میزان جذب کالری اهمیت زیادی دارد. این ارتباط با ساعت زیستی اهمیت زیادی دارد و نشان می‌دهد که چطور چاقی و ورزش به‌طور مستقیم بر ساعت زیستی اندام‌های پیرامونی اثر می‌گذارند.»

دانشمندان می‌گویند این یافته‌ها برای تاکید بر اهمیت رژیم‌های غذایی سالم و ورزش کردن اهمیت دارد. ولی با توجه به این که دسترسی به غذای سالم و ورزش ممکن است برای همه آسان نباشد، امیدوارند که در آینده بتوانند اثرات این دو مقوله را از طریق برخی داروها در دسترس مردم قرار دهند. نتایج تحقیق حاضر در مجله Cell Metabolism منتشر شده است.

تحقیق غذا ورزش

مقالات و اخبار مرتبط
  • محققان موفق به کشف DNA با قدمت یک میلیون سال در قطب جنوب شدند
  • تبدیل بافت به استخوان‌؛ محققان به اطلاعات تازه‌ای درباره یک بیماری نادر و خطرناک دست یافتند
  • پژوهشی جدید: امگا-۳ می‌تواند در بهبود سلامت مغز افراد میانسال موثر باشد
  • دیر شام خوردن، خطر چاقی را افزایش می‌دهد
  • محققان: وجود عصب‌های بزرگ در مغز کهنسالان قدرت حافظه آن‌ها را حفظ می‌کند
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی

پیشنهادهای دیجیاتو

  • بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴؛ گوشی تاشو برای همه
  • دیجی‌تک؛ ناتینگ فون می‌تواند موفق شود؟
  • نسخه جدید وبسایت دیجیاتو رونمایی شد
  • شمشیر دو لبه‌ای به نام وی‌چت؛ چگونه ابزار نظارتی محبوب چین، مایه نگرانی دولت شده است؟
ورود به حساب کاربری

فرم ورود به حساب کاربری دیجیاتو

ساخت حساب کاربری

فرم ثبت نام در دیجیاتو

فراموشی رمز عبور

صفحه فراموشی کلمه عبور در دیجیاتو

مطلب پیشنهادی

اتفاق عجیب در چین: ربات کوچک ۱۲ ربات بزرگ را ربود! [تماشا کنید]

ثبت بازخورد دیجیاتو کیان تکنولوژی کیان اتفاق عجیب در چین: ربات کوچک ۱۲ ربات بزرگ را ربود! [تماشا کنید] در این ویدیو، ربات کوچک از دیگر ربات‌ها سوال می‌کند که چرا به خانه نمی‌روند و آن‌ها نیز به دنبالش از نمایشگاه خارج می‌شوند. نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱ آذر ۱۴۰۳ | ۱۷:۳۰ در دیجیاتو ثبت‌نام کنید جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید. عضویت در دیجیاتو تازه‌های تکنولوژی اوپو فایند X8‌ و X8 پرو وارد بازار جهانی شدند 2 ساعت قبل ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.