ثبت بازخورد
- دیجیاتو
- فناوری ایران
- تکنولوژی
فناوری ایران کاهش ۲۰ درصدی صدور نسخه الکترونیک به دلیل اختلالات اینترنتی و وضعیت جامعه
اختلال اینترنتی و وضعیت جامعه در یک ماه گذشته موجب کاهش ۲۰ درصدی صدور نسخه الکترونیک شده است.
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۷ آبان ۱۴۰۱ | ۱۸:۴۶
در دیجیاتو ثبتنام کنید
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
عضویت در دیجیاتو
تازههای تکنولوژی
- ضربه چند میلیاردی قطع اینترنت و فیلترینگ به همراه اول و آسیاتک ۴۸ دقیقه قبل
- اینتل تایید کرد: تعدیل نیرو در فصل چهارم ۲۰۲۲ برای کاهش هزینههای شرکت ۱ ساعت قبل
- رئیس مجمع واردات: قطع اینترنت به همه کسبوکارها لطمه وارد کرده است ۱ ساعت قبل
- شیائومی از تلویزیون ۸۶ اینچی ردمی X86 با قیمت کمتر از ۸۰۰ دلار رونمایی کرد ۲ ساعت قبل
- تیغ فیلترینگ به سرویس گوگل مپس رسید ۲ ساعت قبل
معاون بیمه و خدمات بیمه سلامت اعلام کرد اختلال اینترنت در یک ماه گذشته موجب کاهش ۲۰ درصدی صدور نسخه الکترونیک شده است. از سویی دیگر مدیرعامل استارتاپ پدیدار، فعال در زمینه سلامت الکترونیکی، اعتقاد دارد این افت ناشی از کاهش مراجعه سرپایی برای درمان بوده است که این شرایط در پی وضعیت کلی جامعه به وجود آمده است و اختلالات اینترنتی یکی از این موارد کاهش صدور نسخه الکترونیک است.
قطعی اینترنت و محدودیتهای آن در یک ماه گذشته تنها گریبانگیر کسبوکارهای آنلاین نبوده بلکه خدماتدهی بسیاری از حوزهها را با چالش رو به رو کرده است. «مهدی رضایی»، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به کندی و اختلال اینترنت در کشور اظهار داشت طی یک ماه اخیر، تعداد نسخههای الکترونیک با افت ۲۰ درصدی همراه شده است.
به گفته وی، وزارت بهداشت براساس پیشبینیها دستورالعملی نوشته است که هرگاه زیرساختها یا شبکههای ارتباطی مختل شود، میتوان با راه جایگزین، نسخهنویسی را دنبال کرد:
«در شرایط اخیر هم اعلام کردیم هر جایی که با قطعی شبکه یا اینترنت مواجه باشیم پذیرش نسخ کاغذی هم در دستور کار قرار گرفته است. با توجه به مشکلات اینترنتی اخیر سقف میزان نسخه نویسی کاغذی برداشته شده است و با دستورالعمل ارائه شده، در مدتی که شبکه ارتباطی قطع باشد به شکل کامل نسخهنویسی کاغذی برقرار خواهد بود زیرا خدمت به مردم نباید مختل شود.»
گفتنی است در راستای اهداف برنامه ششم توسعه، اجرای برنامه نسخهنویسی الکترونیک پزشکان و حذف دفترچههای کاغذی به صورت تدریجی از تیرماه سال ۱۴۰۰ آغاز و سرانجام با الزام حذف نسخ کاغذی از ابتدای دی ماه لازمالاجرا شد.
مدیرعامل پدیدار: کاهش نسخه الکترونیک ناشی از افت مراجعین است
«شاهین طبری»، بنیانگذار و مدیرعامل پدیدار نیز در گفتوگو با دیجیاتو، به کاهش صدور نسخه الکترونیک اشاره کرد و گفت:
«در حال حاضر دو قطب برای صدور نسخه الکترونیک وجود دارد، یک قطب شامل چند شرکت بخش خصوصی است که البته دو شرکت بیشترین سهم را داشته و قطب دیگر نیز خود شرکتهای بیمه هستند. آمارها از سوی بیمه بیانگر افت تعداد کل نسخه هست اما بدین معنا نیست که نسخههای کاغذی جایگزین شدند، بلکه مراجعه سرپایی از سوی مردم برای درمان کاهش یافته است. اما صدور نسخه در پلتفرمهای خصوصی همچنان با رشد همراه بوده است.»
او در پاسخ به این سوال که وضعیت یک ماه گذشته چه تاثیری رو کسبوکارشان گذاشته، اظهار داشت وضعیت اخیر را میتوان از دو جنبه بررسی کرد: «در بحث ارائه محصول به مشتریان با توجه به اینکه پلتفرمی داخلی هستیم از حیث ارائه خدمت به کاربر با مشکل مواجه نشدیم و آمارهایمان رو به ازدیاد است.»
اما به گفته طبری، شرایط اخیر تاثیرات منفی بسیاری روی ارتباطات داخلی این مجموعه گذاشته و دلسردی به دنبال داشته است:
«قطعی اینترنت برای اکوسیستم نشانگر نوعی عدم ثبات است که اقبال و ذهنیت کل اکوسیستم از سرمایهگذار گرفته تا کسبوکارها را شدیدا تحت تاثیر قرار داده است. برخی تصور دارند چون پلتفرمهای ما داخلی است و سرورها در ایران است دیگر با مشکلی رو به رو نیستیم اما از ابزارکها و سرویسهایی برای پایش خدمات، میزان رضایت مشتری، دورکاری نیروها، تعامل و پشتیبانی پزشکان و… استفاده میکنیم که به پلتفرمهای بینالمللی وابسته هستند و در این مدت با مشکلات متعددی مواجه شدیم. چنین چیزهایی برای امثال من که عمری را صرف سرمایهگذاری روی خدمات آنلاین در کشوری کردیم که اینترنت آن با معضل و مشکل رو به رو است، شدیدا دلسرد کننده است.»
پیش از این پلتفرم سلامت آنلاین بقراط نیز با ارائه گزارشی آماری از بحران ثبت نسخه الکترونیک در اثر اختلال اینترنت طی مهر ماه سال جاری خبر داده بود. آمارهای بقراط نشان میدهد بحث نسخه تامین اجتماعی روند کاهشی ۵.۹۲ درصدی و بخش نسخه بیمه سلامت نیز کاهش ۱۵.۵۳ درصدی داشته است. علاوه بر این نیز مشاوره آنلاین، ثبت پرونده الکترونیک بیماران و دریافت نوبت مطب نیز تحت تاثیر اختلال اینترنت، روندی نزولی به خود گرفته است.
بیمه دولت سلامت دیجیتال
مقالات و اخبار مرتبط
- رئیس مجمع واردات: قطع اینترنت به همه کسبوکارها لطمه وارد کرده است
- تغییرات در فرآیند رجیستری گوشیهای مسافری: پرداخت عوارض فقط با کارت بانکی مسافر
- هشدار همتا: آیفون ۱۴ رجیستر نشده و قاچاق است
- برای کودکان در چه سنی میتوان گوشی خرید؟
- اوجگیری انتقاد مردم در اینستاگرام وزیر ارتباطات؛ آیا وزیر صدای کاربران را میشنود؟
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی
پیشنهادهای دیجیاتو
- بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴؛ گوشی تاشو برای همه
- دیجیتک؛ ناتینگ فون میتواند موفق شود؟
- نسخه جدید وبسایت دیجیاتو رونمایی شد
- شمشیر دو لبهای به نام ویچت؛ چگونه ابزار نظارتی محبوب چین، مایه نگرانی دولت شده است؟
ورود به حساب کاربری
ساخت حساب کاربری
فراموشی رمز عبور