ثبت بازخورد
- دیجیاتو
- علمی
- محیط زیست
علمی یک شرکت دانشبنیان ایرانی وجود توده عظیم متان در جنوب تهران را تایید کرد
به تازگی یک شرکت دانشبنیان ایرانی، گزارش ناسا مبنی بر وجود ابر متانی بر فراز آسمان تهران را تأیید کرده است.
نوشته شده توسط فرزانه اردستانی | ۲۷ آبان ۱۴۰۱ | ۲۰:۲۷
در دیجیاتو ثبتنام کنید
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
عضویت در دیجیاتو
تازههای تکنولوژی
- یک استارتاپ، بازوی رباتیکی برای تعامل با افراد ناشنوا طراحی کرده است [تماشا کنید] ۲ ساعت قبل
- پهپاد تاکتیکی Lemur S میتواند شیشه را شکسته و از آن عبور کند ۳ ساعت قبل
- ایرپادها میتوانند برای افراد کمشنوا بهخوبی سمعکهای گرانقیمت کار کنند ۴ ساعت قبل
- متا برخی کارمندان خود را به اتهام فروش اطلاعات کاربران به هکرها اخراج کرد ۸ ساعت قبل
- وزیر ارتباطات: پیگیر حذف اپلیکیشنهای ایرانی از مراجع بینالمللی هستیم ۸ ساعت قبل
به تازگی یک شرکت دانشبنیان ایرانی، گزارش ناسا مبنی بر وجود ابر متانی بر فراز آسمان تهران را تأیید کرده است.
چندی پیش، اداره کل ملی هوانوردی و فضایی ایالات متحده، ناسا، با انتشار یک تصویر ماهوارهای، از تشکیل تودهای از گاز متان به طول تقریباً پنج کیلومتر در جنوب تهران خبر داد و آن را مرتبط با مجتمع پردازش و بازیافpت زباله آرادکوه دانست.
این خبر با بازخوردهای عجیب و جنجالبرانگیز مقامات مواجه و رد شد؛ شهردار تهران ادعای ناسا را دروغ خواند، و معاون پسماند شهرداری گفت که چنین گزارشی را به او ارجاع ندادهاند. در این میان، معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت که مراکز دفن قدیمی بهطور قطع قابلیت دفع گاز متان را دارند و نمیتوان این موضوع را حاشا کرد.
حال، پس از چند هفته، استارتاپ تیزنگر، یک شرکت دانشبنیان ایرانی، با بررسی دادههای ماهوارهای، وجود چنین تودهای را قطعی میداند. دادههای سال ۲۰۲۲ تیزگر نشان میدهند که نه تنها این توده گاز متان وجود دارد، بلکه در ماه شهریور به طور چشمگیری گسترش یافته و به غلظت ۱.۹ پیپیام ( PPM: واحد در میلیون) رسیده است؛ پژوهشی که حاوی نتایجی مشابه با ناسا است.
این پژوهش با استفاده از سیستم هوشمند مشاهدات ماهوارهای (سهم)، محصول دانشبنیان سطح یک شرکت تیزنگر انجام شده است و در آن از دادههای ماهواره سنتینل۵ (Sentinel5) و سنجنده TROPOMI، که جزئی از ماهوارههای گروه کوپرنیک آژانس فضایی اروپا است، بهره گرفتهاند. این سنجنده، با شفافیت ۳.۵ کیلومتر، یک سنجنده تصویربرداری نادر است که باندهای تصویری با طول موج بین امواج فرابنفش و مادون قرمز را پوشش میدهد.
در پی تلاش و پژوهش دوساله بخش تحقیق و توسعه تیزنگر، با بهرهگیری از هوش مصنوعی، این شرکت دانشبنیان، تصاویر ماهوارهای را دریافت و جهت شناسایی پدیدههای محیطی، طراحی و تولید، پردازش میکند:
سنجش از دور ماهوارهای با ثبت امواج الکترومغناطیس بازتابش شده توسط سنسورهای نصب شده در ماهواره، پدیدههای محیطی را آشکارسازی میکند. شرکت تیزنگر نیز با دریافت تصاویر ماهوارهای چند باندی سامانهای را با نام سیستم هوشمند مشاهدات ماهوارهای (سهم) به عنوان محصول دانش بنیان سطح یک را توسعه داده که میتواند از طریق پردازش تصویر و هوش مصنوعی گزارشهای فنی و مطالعات محیطی خود را در قالب یک پلتفرم جامع جیآیاس (GIS: سامانه اطلاعات جغرافیایی) ارائه کند. یکی از خدمات پلتفرم سهم، پایش ماهوارهای آلایندهای هوا از جمله دیاکسید نیتروژن، گرد و غبار و متان است. در گزارش مربوط به شناسایی گاز متان با استفاده از دادههای ماهواره سنتینل۵، سیستم کوپرنیک آژانس فضایی اروپا و پردازش سری زمانی سال ۲۰۲۲ در محدوده تهران، میزان گاز متان آشکار شد. در این پایش زمانی مشخص شد که از ماه شهریور غلظت گاز متان افزایش مییابد؛ به طوری که میانگین غلظت یک ساله در این محدوده به ۱.۹ پیپیام ( PPM: واحد در میلیون) رسیده است.
یاسر عشورزاده، مدیرعامل شرکت دانشبنیان تیزنگر
استارتاپ دانشبنیان تیزنگر دارای تأییدیه آژانس فضایی اروپا در بخش تشخیص نقاط آتش، تشخیص لکههای نفتی و تغییرات پوشش گیاهی از گروه ماهوارههای سنتینل است و پیشتر در تشخیص لکههای نفتی خلیج فارس در مسابقه سازمان فضایی اروپا، رتبه پنجم جهان را به دست آورده است.
گزارشها حاکی از آن است که توده عظیم متان در جنوب تهران، در هر ساعت ۸۵۰۰ کیلوگرم متان به هوا میفرستد.
گاز متان، پس از دیاکسید کربن، مهمترین عامل در افزایش اثر گلخانهای انسانزایی و حدود ۳۰ درصد از گرمایش زمین ناشی از انتشار این گاز است. این گاز گلخانهای ۸۴ برابر بیشتر از دیاکسیدکربن در گرمایش اتمسفر قدرت دارد.
محیط زیست
مقالات و اخبار مرتبط
- تحولی در صنعت غذایی: برای اولین بار FDA برای گوشت آزمایشگاهی مجوز صادر کرد
- واکنش زاکانی به گزارش تشکیل ابر گاز متان در جنوب تهران: ناسا همه چیزش دروغ است
- سازمان حفاظت محیط زیست: آلودگی هوا موجب مرگ ۶ هزار تهرانی در سال گذشته شد
- تغییرات اقلیمی نقش مهمی در کاهش کیفیت آب آشامیدنی دارد
- مطالعه تازه: نانوپلاستیکها میتوانند از گیاهان به حشرات و آبزیان منتقل شوند
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی
پیشنهادهای دیجیاتو
- شرایط فروش مدیران خودرو؛ فروش اقساطی سه مدل MVM X22 ،MVM X33 و MVM X55
- بررسی سامسونگ گلکسی زد فلیپ ۴؛ گوشی تاشو برای همه
- دیجیتک؛ ناتینگ فون میتواند موفق شود؟
- نسخه جدید وبسایت دیجیاتو رونمایی شد
ورود به حساب کاربری
ساخت حساب کاربری
فراموشی رمز عبور