ثبت بازخورد
- دیجیاتو
- علمی
علمی دستاورد بزرگ دانشمندان: ساخت جنین مصنوعی انسان برای اولینبار
دانشمندان از ساخت اولین مدل مصنوعی جنین انسان خبر دادند که توانسته است تا روز چهاردم چرخه طبیعی رشد را طی کند.
نوشته شده توسط آرزو مصطفوی | ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۴:۰۰
در دیجیاتو ثبتنام کنید
جهت بهرهمندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخشهای مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.
عضویت در دیجیاتو
تازههای تکنولوژی
- هوش مصنوعی جدید گوگل به کاربران اجازه میدهد لباسها را بهصورت مجازی امتحان کنند ۱ ساعت قبل
- اپلیکیشن دیوار به علت تحریم ها از گوگلپلی حذف شد ۳ ساعت قبل
- اپل: مک پرو جدید دارای مشکل هارد دیسک SATA است که با آپدیت آینده macOS برطرف خواهد شد ۳ ساعت قبل
- گلکسی S23 FE احتمالاً زودتر از انتظار و با چیپست اگزینوس معرفی میشود ۶ ساعت قبل
- وانپلاس نورد ۳ در رندرهای رسمی به نمایش گذاشته شد؛ رونمایی در آینده نزدیک ۱۴ ساعت قبل
تیمی از محققان در ایالات متحده و بریتانیا اعلام کردند اولین ساختار مصنوعی شبیه به جنین انسان را از سلولهای بنیادی تولید کردهاند که برای خلق آن نیازی به تخمک و اسپرم نیست. این ساختارهای جنین مانند در ابتداییترین مراحل رشد انسان هستند. به بیان دیگر، آنها هنوز مغز و یا قلب تپنده ندارند.
دانشمندان باور دارند این جنینهای مدل که شبیه جنینهای انسان در مراحل اولیه رشد هستند، میتوانند اطلاعاتی حیاتی در مورد تاثیر اختلالات ژنتیکی و علل بیولوژیکی سقط جنین ناخواسته را در اختیار دانشمندان قرار دهند.
پیش از یک یک تیم از دانشمندان در موسسه «Weizmann» نشان دادند که سلولهای بنیادی موش را میتوان طوری تغییر داد که ساختارهای اولیه جنین مانند با روده، بخشهایی از مغز و قلب تشکیل شوند. از آن زمان، مسابقهای برای پیشبرد این مسیر به سمت نمونههای مدل جنین انسانی بوجود آمد و چندین تیم تلاش کردند تا این کار را در مورد جنین انسان نیز انجام دهند.
جزئیات کامل این کشف هنوز در مقالهای منتشر نشده است، اما «زرنیگا گوتز» یکی از دانشمندان این پروژه، کشت جنینها در این پروژه را تا مرحلهای فراتر از روز چهاردم رشد توضیح داد.
ساختارهای مدل که هرکدام از یک سلول بنیادی تشکیل شدهاند، به آغاز یک نقطه عطف رشد به نام «گاسترولاسیون» رسیدند – زمانی که سلولهای قرار گرفته در کنار یکدیگر به صورت یک حجم، از هم متمایز شده و هر یک رشد قسمتی از اعضای جنین را به عهده میگیرند.
با اینحال، چنین پیشرفتهایی در دنیای علم همیشه با حواشی مرتبط به خود همراه هستند. پس از آنکه خبر این تحقیق در جوامع بینالمللی منتشر شد، پرسشهای حقوقی و اخلاقی مهمی از سوی کشورهای مختلف مطرح شد تا حدود این نوع آزمایشات و تولید جنین مصنوعی تحت کنترل قرار بگیرد.
سرعت اکتشافات در این زمینه و پیچیدگیهای روز افزون آن، کارشناسان را از نظر اخلاقی نگران کرده است.
برخلاف جنین انسانی که از لقاح آزمایشگاهی یا «IVF» به وجود میآید – که در آن یک چارچوب قانونی مشخص وجود دارد – در حال حاضر هیچ مقررات روشنی بر مدلهای تولید شده از سلولهای بنیادی جنین انسان وجود ندارد. از آنجا که این ساختارها قلب تپنده یا مغز ندارند، بلکه تنها شامل سلولهایی هستند که جفت، کیسه زرده و خود جنین را تشکیل میدهند، پس باید قوانین جدیدی مرتبط با آنها در جوامع بینالمللی به ثبت برسد.
متاسفانه هیچ چشمانداز کوتاه مدتی برای استفاده بالینی از جنینهای مصنوعی وجود ندارد. کاشت آنها در رحم بیمار غیرقانونی است و هنوز مشخص نیست آیا این ساختارها پتانسیل ادامه فراتر از مراحل اولیه رشد را دارند یا خیر.
جنین
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی
پیشنهادهای دیجیاتو
- مدیرعامل شاتل: مردم بیشتر از محدودیتها تحت فشار هستند تا قیمت اینترنت
- شرایط فروش مدیران خودرو؛ قیمت جدید محصولات مدیران خودرو برای سال ۱۴۰۲ اعلام شد
- بررسی گلکسی اس ۲۳ و گلکسی اس ۲۳ پلاس؛ بهتر از اولترا؟
- زندگینامه خوارزمی؛ از ریاضیات و جبر تا جغرافیا
ورود به حساب کاربری
ساخت حساب کاربری
فراموشی رمز عبور