آخرین فایل های منتشر شده

روزیاتو: ۱۳ کشور جهان که اجازه می‌دهند بیماران لاعلاج به مرگ خودخواسته بمیرند

 اتانازی؛ فهرست ۱۳ کشور جهان که اجازه می‌دهند بیمار لاعلاج به مرگ خودخواسته بمیرد مهرناز زاوه

اتانازی؛ فهرست ۱۳ کشور جهان که اجازه می‌دهند بیمار لاعلاج به مرگ خودخواسته بمیرد

بسیاری از افراد طرفدار قانون کمک پزشکی به مرگ بیماران لاعلاج یا اتانازی هستند، اما مخالفان ادعا می‌کنند این روش «شیبی لغزنده» در جهت اتانازی غیرداوطلبانه به وجود خواهد آورد که می‌تواند بر بیماران فقیرتر فشار بیاورد تا برای برداشتن بار از روی دوش خانواده خود با این کار موافقت کنند.

تنها ۱۹ کشور در جهان نوعی از خودکشی کمکی را قانونی کرده‌اند، به این معنی که ده‌ها کشور هنوز از این بابت مطمئن نیستند. در این میان ۱۳ کشور اجازه می‌دهند بیماران لاعلاج اتانازی انجام دهند.

بیایید ببینیم کشورهای مختلف با این مساله دشوار چطور مواجه می‌شوند.

کپسول مرگ؛ ماشین خودکشی که قبل از مرگ سه سوال از متقاضی می پرسد + ویدیو

۱۳ کشور که مرگ خودخواسته بیماران لاعلاج در آنها قانونی است

هلند

اولین کشوری که مرگ با کمک پزشکی را قانونی کرد هلند بود. اتانازی در این کشور وقتی قابل انجام است که بتوان نشان داد بیمار رنج غیرقابل تحملی را تجربه می‌کند و انتخابی آگاهانه دارد. این قانون شامل نوزادان تا یک سال و کودکان بالای ۱۲ سال می‌شود. البته کودکان ۱۲ تا ۱۶ ساله نیاز به رضایت والدین دارند.

بلژیک

افرادی که یک بیماری لاعلاج با رنج مداوم و غیرقابل تحمل را تجربه می‌کنند در کشور بلژیک از سال ۲۰۰۲ واجد شرایط مرگ با کمک پزشکی هستند. اتانازی برای افرادی که بیمار لاعلاج نیستند، مانند زوال عقل یا اختلال روانپزشکی، نیز بدون محدودیت سنی قانونی است. افراد زیر ۱۸ سال نیاز به رضایت والدین دارند.

۱۳ کشور که مرگ خودخواسته بیماران لاعلاج در آنها قانونی است

لوکزامبورگ

در سال ۲۰۰۹، قانون حق مرگ با عزت در لوکزامبورگ به اجرا درآمد. این قانون به فردی که به‌طور غیرقابل تحملی از یک بیماری رنج می‌برد و از نظر ذهنی دارای صلاحیت تصمیم‌گیری است، اجازه می‌دهد تا برای مرگ درخواست کمک پزشکی کند.

کلمبیا

کلمبیا اولین کشور آمریکای لاتین است که کمک پزشکی به خودکشی را جرم‌زدایی کرد. این کشور به پزشکان اجازه می‌دهد تا به فرد شدیداً بیمار داروی کشنده‌ای بدهند و به او کمک کنند تا جان خود را بگیرد. اتانازی برای بیماران لاعلاج از سال ۲۰۱۵ و اتانازی برای کودکان از سال ۲۰۱۸ مجاز شده است. این قانون در سال ۲۰۲۱ بسط یافت تا «حق مرگ آبرومندانه» را برای بیماران واجد شرایطی که بیمار لاعلاج نیستند، شامل شود.

۱۳ کشور که مرگ خودخواسته بیماران لاعلاج در آنها قانونی است

کانادا

اولین کشور مشترک المنافع که اتانازی را قانونی کرد کانادا بود. از سال ۲۰۱۶، پزشکان توانسته‌اند برای بزرگسالان مبتلا به بیماری لاعلاج داروهایی برای مرگ خودخواسته تجویز کنند. و از سال ۲۰۲۱ آنها قادر به تجویز داروهایی برای بیمارانی هستند که می خواهند با شرایط پزشکی جدی و مزمن خودکشی کنند، حتی اگر این بیماری‌ها تهدید کننده زندگی نباشند. قانون جدیدی که قرار است در ماه مارس اجرایی شود، امکان مرگ کمکی را برای افراد مبتلا به بیماری روانی نیز فراهم می‌کند.

استرالیا

پزشکان می‌توانند برای بزرگسالان داروهایی برای کمک به مرگ خودخواسته تجویز کنند. فرد باید بالای ۱۸ سال داشته باشد و شرایطی داشته باشد که باعث رنج غیرقابل تحمل و مرگ در یک دوره مشخص شود.

۱۳ کشور که مرگ خودخواسته بیماران لاعلاج در آنها قانونی است

سوئیس

قانونی که در سال ۱۹۴۲ در سوئیس وضع شد خودکشی کمکی را در صورتی که به دلایل «خودخواهانه» نباشد مجاز می‌دانست، اما دستورالعمل‌ها اخیراً تشدید شده‌اند و انجمن پزشکی سوئیس بیان می‌کند که «خودکشی کمکی برای افراد سالم از نظر پزشکی و اخلاقی قابل توجیه نیست». بیماران باید بالای ۱۸ سال داشته باشند، بتوانند خودشان دوز را تجویز کنند و از سوی کسی به آنها فشار نیامده باشد.

ایالات متحده

خودکشی کمکی در ۱۰ ایالت از ۵۰ ایالت به اضافه یک منطقه در ایالات متحده قانونی است. در اورِگِن، قانون کمک برای مرگ باکرامت در سال ۱۹۹۷ به تصویب رسید و این قانون را برای بزرگسالان مبتلا به بیماری لاعلاج روانی که انتظار نمی‌رود بیش از شش ماه زنده بمانند، مجاز به مرگ کمکی کرد. ایالت های دیگر نیز به دنبال آن اتانازی را تحت شرایطی قانونی اعلام کردند.

۱۳ کشور که مرگ خودخواسته بیماران لاعلاج در آنها قانونی است

نیوزیلند

«قانون انتخاب پایان زندگی» در سال ۲۰۲۱ پس از یک رفراندوم در نیوزیلند اجرایی شد و به بزرگسالان مبتلا به بیماری لاعلاج از نظر ذهنی در ماه‌های آخر زندگی‌شان اجازه می‌دهد تا از یک پزشک برای پایان دادن به زندگی خود کمک بخواهند.

اسپانیا

در سال ۲۰۲۱، اسپانیا به چهارمین کشور اروپایی تبدیل شد که اتانازی را در برخی شرایط قانونی کرد و قانونی را تصویب کرد که به بزرگسالان مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج جدی اجازه می‌داد تا به زندگی خود پایان دهند. در این کشور انتقاداتی از سوی احزاب راست افراطی و گروه های مذهبی وجود داشت.

۱۳ کشور که مرگ خودخواسته بیماران لاعلاج در آنها قانونی است

اتریش

از سال گذشته، بزرگسالان مبتلا به بیماری لاعلاج یا کسانی که شرایط ناتوان کننده دائمی دارند می‌توانند تحت شرایطی خودکشی کمکی داشته باشند. پس از اخذ تاییدیه از دو پزشک و انتظار ۱۲ هفته‌ای، داروهای کشنده را می‌توان پس از اطلاع به وکیل از داروخانه تایید شده دریافت کرد.

آلمان

اتانازیِ فعال ممنوع است اما اتانازیِ غیرفعال یک منطقه خاکستری است که در برخی شرایط امکان پایان داوطلبانه درمان بیماران مبتلا به یک بیماری صعب العلاج یا کسانی که امید به زنده ماندن را از دست داده‌اند فراهم می‌کند. در سال ۲۰۲۰ دادگاه قانون اساسی گفت اتانازی یک حق بشر است و پیشنهادهای اخیر برای تغییر این قانون رد شده است.

ایتالیا

سال گذشته اولین خودکشی با کمک پزشکی در ایتالیا انجام شد. در سال ۲۰۱۹ دادگاه قانون اساسی کمک به خودکشی را در صورتی مجاز دانست که بیمارانی که درد شدیدی دارند بتوانند برای خود تصمیم بگیرند، اما با مخالفت کلیسای کاتولیک روم و بسیاری از مخالفان سیاسی، قانونی بودن آن همچنان با مشکل مواجه است.

https://rzto.ir/39nr

سرنوشت ایران ۱۴۰۰ با جمعیت میلیونی مجردان بیکار
سلبریتی هایی که از مشکل حساسیت غذایی رنج می برند
۱۰ واقعیت ناخوشایند در مورد دانشگاه‌ ها و دانشجو بودن در ایالات متحده [قسمت اول]
تاریخچه اشتهای سیری ناپذیر روسای جمهور ایالات متحده برای تزریق سلاح به خاورمیانه
۱۱ تصویر که نشان می‌دهد هم‌گام شدن با استانداردهای زیبایی مدرن چقدر دشوار است
۱۱ تصویر که نشان می‌دهد هم‌گام شدن با استانداردهای زیبایی مدرن چقدر دشوار است
سقوط ۴ درصدی سهام اپل و فروش کم رونق آیفون ۱۵؛ آیا آیفون به آخر خط رسیده است؟
سقوط ۴ درصدی سهام اپل و فروش کم رونق آیفون ۱۵؛ آیا آیفون به آخر خط رسیده است؟
مقایسه آنتونی جاشوا و فرانسیس انگانو پیش از رویارویی جذاب در ریاض عربستان
مقایسه آنتونی جاشوا و فرانسیس انگانو پیش از رویارویی جذاب در ریاض عربستان
۶ راهکار موثر برای طولانی تر کردن رابطه جنسی
۶ راهکار موثر برای طولانی تر کردن رابطه جنسی
ساعت هوشمند گارمین Lily 2 با قیمت پایه 250 دلاری معرفی شد
ساعت هوشمند گارمین Lily 2 با قیمت پایه ۲۵۰ دلاری معرفی شد
امروز در فضا: طولانی‌ترین پرواز فضایی بشر در تاریخ توسط پولیاکوف
امروز در فضا: طولانی‌ترین پرواز فضایی بشر در تاریخ توسط پولیاکوف
محققان گوگل و استنفورد ربات Mobile Aloha را برای انجام کارهای خانه ساختند [تماشا کنید]
محققان گوگل و استنفورد ربات Mobile Aloha را برای انجام کارهای خانه ساختند [تماشا کنید]
تصویر روز ناسا: فازهای زهره
تصویر روز ناسا: فازهای زهره



  • خانه
  • تازه‌های روز
  • اجتماعی
  • فیلم و سریال
  • سرگرمی
  • سبک زندگی
  • سلامت
  • فناوری
  • ترفندها
  • کوییزها
  • تبلیغات

ثبت‌نام روزیاتو ورود روزیاتو

مطلب پیشنهادی

کامپیوتر جدید کورسیر با پنل چوبی و سیستم خنک‌کننده مایع از راه می‌رسد

ثبت بازخورد دیجیاتو کامپیوتر و سخت افزار تکنولوژی کامپیوتر و سخت افزار کامپیوتر جدید کورسیر با پنل چوبی و سیستم خنک‌کننده مایع از راه می‌رسد کامپیوتر جدید کورسیر به پردازنده قدرتمند اینتل و گرافیک انویدیا ۴۰۸۰ در ابعادی کوچک مجهز شده که وعده عملکرد خارق‌العاده‌ای در بازی‌ها را می‌دهد. نوشته شده توسط امیر امام جمعه | ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۷:۰۰ در دیجیاتو ثبت‌نام کنید جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید. عضویت در دیجیاتو تازه‌های تکنولوژی یوتیوب روی توسعه ابزار جدید هوش‌مصنوعی کار می‌کند: ارائه ایده به تولیدکنندگان محتوای ویدیویی ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.