اولین کلینیک هوش مصنوعی جهان؛ رفتن به مطب را فراموش کنید

ثبت بازخورد

  • دیجیاتو
  • هوش مصنوعی
  • تکنولوژی

کرپاد هوش مصنوعی اولین کلینیک هوش مصنوعی جهان؛ رفتن به مطب را فراموش کنید

«آدرین عون» کرپادها را راه‌حل جدیدی برای درمان می‌داند که به پیشرفت روش‌های درمانی و مداخله بیشتر هوش مصنوعی منجر می‌شود.

امیررضا فروزان نوشته شده توسط امیررضا فروزان | ۲۰ آذر ۱۴۰۲ | ۲۲:۰۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

تازه‌های تکنولوژی
  • روزیاتو: ۱۰ کارگردانی که برای ساخت فیلم هایشان دست به کارهای عجیب و بی سابقه ای زدند ۱۱ ساعت قبل
  • کارشناسان حقوقی: لایحه همکاری امنیت ایران و روسیه دارای ابهام و اشکالات اساسی است ۱۲ ساعت قبل
  • جزئیات اولین طرح قانونی اتحادیه اروپا برای کنترل مدل‌های هوش مصنوعی منتشر شد ۱۳ ساعت قبل
  • رئیس ساترا: نمی‌دانیم چرا فیلیمو برای ثبت‌نام در نمایشگاه رصتا اقدام نکرده است ۱۳ ساعت قبل
  • OpenAI تأیید کرد: هوش مصنوعی ChatGPT در پاسخ‌دادن به کاربران تنبل شده است ۱۳ ساعت قبل

راحت‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های درمانی را تجربه کنید؛ این ادعایی است که استارتاپ Forward Health، سازنده کرپاد (CarePod)، اولین کلینیک هوش مصنوعی جهان، مطرح می‌کند. کنترل فشار خون، چکاپ قلب و درمان بیماری‌های باکتریایی تنها بخشی از قابلیت‌های این دستگاه به‌حساب می‌آیند و هوش مصنوعی کرپاد تحلیل کاملی از اقدامات انجام‌شده را برایتان ارسال می‌‌کند تا از جزئیات بیماری‌ خود مطلع شوید.

فوروارد هلث (Forward Health) یکی از شرکت‌های حوزه درمانی با ارزشی بالغ بر ۶۷۵ میلیون دلار بوده که ۱۰۰ میلیون دلار آن را طی پروژه کرپاد جمع‌آوری کرده است. این کمپانی در سال ۲۰۱۶ توسط «آدرین عون»، «اریک فری»، «ایلیا آبیزوف» و «رابرت سباستین» پایه‌گذاری شد و در هیئت‌مدیره شرکت علاوه بر آدرین عون، «برایان سینگرمن»، «کیت رابیوس»، «پاتریک پیچت»، «رام شریرام» و «مارک بنیوف» هم حضور دارند. همچنین «اریک اشمیت»، «جان دوئر» و «مریسا میر» شرکت را در مسیر توسعه اهداف درمانی پیشرفته راهنمایی می‌کنند.

طبق گفته آدرین عون، مدیرعامل و یکی از بنیان‌گذاران فوروارد هلث، اولین پروژه این شرکت در سال ۲۰۱۷ با هدف توسعه مراقبت‌های بهداشتی-درمانی کلید خورد. آن‌ها در ابتدا سعی داشتند با ایجاد مطب‌های پیشرو، روش‌های درمانی سابق مانند اسکنرهای بدن، حسگرهای هوشمند و الگوریتم‌های تشخیص را کنار بگذارند و از فناوری‌های جدیدی بهره ببرند. حالا فوروارد هلث در مأموریتی مشابه، با به‌کارگیری تجارب قبلی سعی در توسعه کرپاد دارد.

کرپاد، کلینیک درمانی هوش مصنوعی

بیمارانی که برای اولین‌بار از سرویس‌های درمانی کرپاد استفاده می‌کنند، یک ارزیابی کامل بیومتریک از خودشان دریافت می‌کنند که عملکرد بهتری را در تشخیص و درمان بیماری‌های مختلف به ارمغان می‌آورد. علاوه‌براین، هوش مصنوعی کرپاد اطلاعات بیشتری از روش‌های درمانی و وضعیت جسمی‌ بیماران در اختیارشان می‌گذارد.

هوش مصنوعی

در سال ۲۰۱۷، آدرین عون در مصاحبه با تک‌کرانچ از کرپاد به‌عنوان راه‌حلی برای پیشرفت پزشکان یاد کرد: «باید راهی برای پیشرفت شیوه درمانی پزشک‌ها و نجات زندگی‌های بیشتر پیدا کنیم؛ همان‌گونه که مهندسان با توسعه برنامه‌ها و نرم‌افزارها در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دارند.»

او همچنین شروع فعالیت‌های فوروارد هلث را مشابه کمپانی تسلا و ایلان ماسک می‌داند: «مطب دکتر را همان خودروی مدل S تسلا درنظر بگیرید که نسخه بهینه‌تر آن خودروی مدل ۳ یا کرپاد نام دارد. درحقیقت کرپاد را می‌توان مطب یک پزشک با بهره‌گیری از بالاترین سطوح فناوری دانست.»

هوش مصنوعی

در ابتدا فوروارد هلث با ایجاد مطب‌های درمانی، خدمات پزشکی خود را برای رسیدگی به‌ بیماران در شرایط مختلف گسترش داد که عبارتند از: اسکنرهای پوستی برای مشکلات و بیماری‌های مرتبط با آن، اسکنر بدن برای شناسایی ناراحتی‌های قلبی و غیره. همچنین در زمان شیوع بیماری کووید ۱۹، این شرکت پیشنهاد خود مبنی بر نظارت و درمان از راه دور بیماران را به‌ مرحله اجرا رساند.

اکنون به‌نظر می‌رسد که فوروارد هلث به‌دنبال ارائه روش‌های درمانی جدیدی است و تمامی تجربیات درمانی گذشته را یک‌جا در کرپاد به‌کار می‌گیرد. این شرکت روی عرضه اولیه ۲۵ دستگاه کرپاد متمرکز است و قصد دارد که با توسعه این فناوری، تولید آن را به ۳۲۰۰ دستگاه در سال برساند.

با مطب هوش مصنوعی درمان شوید

هنگام استفاده از کرپاد، یک راهنمای صوتی تعبیه شده است که شما را در استفاده از تجهیزات داخل آن راهنمایی می‌کند. در اولین مرحله، با نصب برنامه اختصاصی دستگاه می‌توانید قفل دستگاه را باز کنید و به ویژگی‌های آن دسترسی داشته باشید. زمانی که وارد کرپاد شدید، تجهیزات مختلفی ازجمله مانیتور لمسی کنار صندلی و یک دایره نورانی تعبیه‌شده روی زمین را مشاهده می‌کنید؛ این دایره نورانی جایگاه اسکن بدن شما برای درمان خواهد بود. یک کشوی مخفی هم در داخل یکی از بخش‌های دستگاه وجود دارد که تست‌های پزشکی مختلفی را در صورت نیاز برایتان فراهم می‌کند.

هوش مصنوعی

نمایشگر کرپاد خدمات متنوعی برای بسیاری از بیماری‌ها ارائه می‌دهد که شامل اسکن کامل بدن، بررسی سلامتی قلب، تست گلو، فشار خون، مدیریت وزن، تست کرونا، آزمایش HIV، تست دیابت و بررسی سلامتی کبد می‌شود. برای مثال، زمانی که تست سلامت قلب را انتخاب می‌کنید، نمایشگر از شما می‌خواهد که حسگر را در مقابل قلبتان قرار داده و پس از انجام آزمایشات، نتیجه را ارائه می‌دهد. چنانچه مشکل جدی‌تر بوده یا نیازمند مراقبت‌های درمانی بیشتری باشید، پزشکان فوروارد هلث در جریان روند درمانی شما و داده‌های مراقبتی‌تان قرار می‌گیرند و در صورت لزوم، نسخه‌‌ یا شیوه درمانی دیگری را برایتان اعمال می‌کنند.

در کرپاد می‌توانید با یک دستگاه بدون سوزن یک‌بارمصرف آزمایش خون انجام دهید، با استفاده کاف بی‌سیم فشار خونتان را چک کنید و با اسکنر آزمایشات مربوط به پوست خود را انجام دهید. همچنین ابزارهای گوناگونی برای تشخیص بیماری‌های ویروسی و باکتریایی تعبیه شده‌اند. علاوه‌ بر این مزایا، ظاهراً امکان آزمایش بیماری‌های مقاربتی در کرپاد فراهم شده است، اما جزئیاتی درباره نحوه عملکردش در دسترس نیست.

هوش مصنوعی

هر کرپاد یک متصدی دارد که مسئولیت سرویس‌دهی دستگاه بر عهده اوست و به سؤالات مهم و اساسی کاربران درباره دستگاه پاسخ می‌دهد. هنگام استفاده از کرپاد، بیماران باید به‌تنهایی وارد دستگاه شوند و در صورت نیاز می‌توانند از طریق اپلیکیشن مخصوص این برنامه با پزشک شرکت صحبت کنند.

تمامی خدمات گفته‌شده به‌اضافه پشتیبانی ۲۴ ساعته طی هفت روز هفته و مکالمه مجازی با پزشکان، هزینه‌ای ۹۹ دلاری در ماه خواهد داشت. اگر اضافه بر این ویژگی‌ها، بیماران خواهان دسترسی به مطب‌های پزشکی فوروارد هلث باشند باید هزینه‌‌ای ۱۴۹ دلاری پرداخت کنند. در پرداخت این هزینه‌ها، بیماران از پشتیبانی مالی بیمه محرومند؛ زیرا کرپاد در حفظ اطلاعات شخصی کاربرانش سخت‌‎گیر است.

ایده‌های عون هوش مصنوعی را به حوزه درمان می‌آورد

آدرین عون یک مهندس متخصص در حوزه هوش مصنوعی است که پیش از فوروارد هلث، پروژه‌های خاصی را در گوگل به اجرا درآورده. او پس از اینکه گوگل در سال ۲۰۱۳ استارتاپ پردازش زبان طبیعی او یعنی Wavii را خریداری کرد، ایده خود را با «لری پیج»، مدیر اجرایی گوگل، در میان گذاشت. عون گفت: «کاری که اکنون درحال انجام آن هستیم، انتقال تدریجی تجارب درمانی و مراقبتی از پرستار و پزشک به سخت‌افزار و نرم‌افزار است. ما حتی اعتقادی به وجود مطب‌ها برای مراجعه حضوری نداریم و تاریخ مصرف این روش درمانی دیگر به‌ اتمام رسیده است.»

فوروارد هلث همچنان به‌دنبال استخدام بیش از ۱۰۰ پزشک در بخش مراقبت‌های اولیه است و در کنار آن هم یک هیئت مشاوره پزشکی را با حضور ۵ پزشک در اختیار دارد. عون راه‌ موفقیت شرکت را در ارائه بهترین خدمات درمانی به بیماران می‌داند. این خدمات می‌تواند شامل دسترسی به آخرین نتایج و آزمایشات به‌همراه طراحی برنامه‌های درمانی توسعه‌یافته باشد که با نظارت و تأیید تیمی از پزشکان صورت می‌گیرد.

آدرین عون

اما پردازش این حجم از اطلاعات چگونه صورت می‌گیرد؟ پاسخ این سؤال، به مدل زبان گسترده (LLM) اختصاصی فوروارد هلث مربوط می‌شود که برای استخراج پروتکل‌های مراقبتی و شناسایی آخرین دیتاهای تحقیقاتی ساخته شده است. علاوه‌براین، طبق گفته آدرین عون، تیم کلینیک فوروارد به داشبوردی دسترسی دارد که حالات‌ مختلفی را برای راحتی و نگه‌داری برنامه مراقبتی اختصاصی بیماران درنظر می‌گیرد.

عون افزود: «ما از هوش مصنوعی برای مطالعه تحقیقات، استخراج برنامه‌های مراقبتی و ارائه آن به مشتریان استفاده می‌کنیم. این فوق‌العاده است؛ زیرا برخی مؤسسات دانشگاهی پزشکی هستند که پژوهش‌های فوق‌العاده‌ای در این زمینه دارند، اما هیچ‌گاه مورد‌توجه قرار نمی‌گیرند. جالب است که می‌توانیم به آخرین تحقیقات در این زمینه در هر زمانی دسترسی داشته باشیم.»

او همچنین درباره نحوه تأمین امنیت داده‌ها به تک‌‌کرانچ گفت: «فوروارد از بهترین شیوه‌های امنیتی برای رمزگذاری داده‌ها و کنترل دسترسی‌ها استفاده می‌کند. ما مرتباً ممیزی‌های شخص ثالث را برای ارزیابی و اطمینان از موقعیت امنیتی بررسی کرده و مجموعه‌ای قوی از شیوه‌های حفظ حریم خصوصی را مطابق با قوانین فدرال برای محافظت از داده‌های اعضای خود اعمال می‌کنیم. اعضای شرکت همیشه داده‌هایشان را در اختیار دارند و این اطلاعات هرگز به شخص ثالث ارائه نخواهد شد.»

هوش مصنوعی

عون با تأکید بر این موضوع که دیتاها در دسترس افراد شخص ثالث قرار نمی‌گیرد، گفت: «نکته مثبت این است که ما هزینه‌های بیمه را قبول نمی‌کنیم و همین باعث می‌شود تا اطلاعات شما در دسترس افراد دیگر قرار نگیرد. تنها کسانی که به اطلاعات شما دسترسی دارند، پزشکان ما هستند که این کار تنها برای خدمات‌رسانی بهتر انجام می‌شود.»

فوروارد هلث به‌دنبال تعبیه کرپاد‌ها در محیط‌های عمومی ازجمله مراکز خرید، باشگاه‌ها و همچنین برج ویلیس شیکاگو است. این شرکت اعلام کرده که می‌خواهد تولیدات کرپاد را به‌ دو برابر میزان فعلی در سال ۲۰۲۴ برساند و عرضه سراسری آن را در سان‌فرانسیسکو، نیویورک، شیکاگو و فیلادلفیا آغاز می‌کند.

جمع‌بندی

کرپاد راه‌حل نوینی است که از داده‌ها و دستاوردهای گذشته شرکت استفاده کرده و به‌عنوان دستگاهی جدید، سعی می‌کند روش‌های درمان به‌روزتری را فراهم کند. آدرین عون برنامه‌های بلندپروازانه‌ای برای فوروارد هلث دارد و توانایی اثبات‌شده این شرکت، آن‌ها را برای حل این قبیل مشکلات امیدوار می‌کند. عون همچنین جاه‌طلبی زیادی در حل مشکلات و خلق راه‌حل‌های ساده‌تر برای MRI و عمل قلب باز دارد و ممکن است شاهد ورود هوش مصنوعی برای به‌روزرسانی روش‌های درمانی این‌چنینی باشیم.

TechCrunch پزشکی

مقالات و اخبار مرتبط
  • توسعه هیدروژل جدیدی که می‌تواند تزریق روزانه داروی دیابت را به تنها سه‌بار در سال کاهش دهد
  • آیا مکمل‌های ویتامین سی بیش‌ازحد موردتوجه قرار گرفته‌اند؟
  • امیدی تازه برای مبتلایان به آرتریت: محققان یک اندام روی تراشه ساختند
  • اطلاعات ژنتیکی میلیون‌ها کاربر ۲۳andMe ازجمله ایلان ماسک در دارک وب به فروش گذاشته شد
  • گونه‌های حیات مصنوعی می‌توانند آینده پزشکی و داروها را متحول کنند
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید

مطالب پیشنهادی

پیشنهادهای دیجیاتو

  • مطالعه جدید: زنان دانشجوی کامپیوتر نمرات بهتری می‌گیرند اما مسیر شغلی متفاوتی را طی می‌کنند
  • از کسب‌وکارهای کوچک تا بزرگ: تاثیر شماره‌های مجازی در تجارت الکترونیک
  • اختصاصی: نوکیا در ایران به دلیل مونتاژ بدون مجوز موبایل‌هایش شکایت کرد
  • اپل روزانه میلیون‌ها دلار برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی هزینه می‌کند
ورود به حساب کاربری

فرم ورود به حساب کاربری دیجیاتو

ساخت حساب کاربری

فرم ثبت نام در دیجیاتو

فراموشی رمز عبور

صفحه فراموشی کلمه عبور در دیجیاتو

مطلب پیشنهادی

نماینده شیراز: پول هوشمندسازی کجا رفت؟ مجلس: اصلا به دست‌مان نرسید

ثبت بازخورد دیجیاتو فناوری ایران تکنولوژی فناوری ایران نماینده شیراز: پول هوشمندسازی کجا رفت؟ مجلس: اصلا به دست‌مان نرسید نماینده مردم شیراز می‌گوید وقتی ۴ هزار میلیارد ریال بودجه برای هوشمندسازی مجلس، مانع هک نشده است، بهتر است این بودجه را حذف کنیم. نوشته شده توسط الیاس براهویی نژاد | ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۷:۱۶ در دیجیاتو ثبت‌نام کنید جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید. عضویت در دیجیاتو تازه‌های تکنولوژی اتحادیه اروپا نحوه رسیدگی به نشر اطلاعات نادرست در اینستاگرام را بررسی می‌کند 7 دقیقه قبل ..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.